Αλλάζει την ιστορία ο Karatsev! (vid)

 
Aslan Karatsev
Aslan Karatsev Φωτογραφία: Peter Staples / ATP Tour
tennisnews team Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2021 - 8:45

Ο Aslan Karatsev συνεχίζει να γράφει ιστορία στο Australian Open, καθώς έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της Open era που προκρίνεται σε ημιτελικό στο ντεμπούτο του σε Grand Slam, μετά και τη νίκη του επί του άτυχου και "λαβωμένου" Grigor Dimitrov, που αγωνίστηκε με τραυματισμό.

Το παραμύθι συνεχίζεται για τον Aslan Karatsev, που έχει πετύχει κάτι μοναδικό σ' αυτό το Australian Open, αλλάζοντας για πάντα την ιστορία. Στα 27 του χρόνια και στο πρώτο του Grand Slam στην καριέρα του - έχοντας στο παρελθόν 9 αποτυχημένες προσπάθειες στα προκριματικά - θα είναι (τουλάχιστον) ημιφιναλίστ!

Σε έναν αγώνα που ξεκίνησε πολύ διαφορετικά απ' ότι εξελίχθηκε στη συνέχεια, ο Karatsev επικράτησε του "λαβωμένου" Dimitrov με 2-6, 6-4, 6-1, 6-3 και πήρε σε κάθε περίπτωση μια πολύ σπουδαία πρόκριση.

Ο Dimitrov ήταν αρκετά άτυχος. Παρόλο που στο ξεκίνημα του αγώνα φάνηκε να είναι αρκετά καλά και μάλιστα κυριαρχούσε στο court, έχοντας πάρει το 1ο σετ και έχοντας πολλές ευκαιρίες για ένα γρήγορο break στο 2ο, όσο περνούσε η ώρα άρχισε να επηρεάζεται όλο και περισσότερο από τον τραυματισμό του.

Πάλεψε το 2ο σετ ο Βούλγαρος και παρότι βρέθηκε πίσω με break στο 2-3, κατάφερε να ισοφαρίσει σε 3-3. Στη συνέχεια όμως υπέστη νέο break, για το 4-5, με τον Ρώσο να κλείνει το σετ με ένα love service game.

Στο 3ο σετ ο Dimitrov φάνηκε τελείως εκτός αγώνα. Δεν μπορούσε να κινηθεί και να παίξει όπως ήθελε και με 3 διαδοχικά breaks, ο Karatsev έφτασε πάρα πολύ εύκολα στο 6-1. Ο Βούλγαρος στη συνέχεια πήρε ιατρικό τάιμ άουτ, εξηγώντας στον γιατρό του τουρνουά πως από χθες νιώθει πόνο στη λεκάνη και χειροτέρευε.

Προς τιμήν του ολοκλήρωσε το ματς, κινούταν λίγο καλύτερα μετά και τη βοήθεια του γιατρού στο 4ο σετ, ήταν όμως αδύνατο να παλέψει και για την πρόκριση σ' αυτές τις συνθήκες, με τον Karatsev να κάνει 2 ακόμα breaks και να παίρνει το σετ με 6-2.

Ο Karatsev, ο οποίος βρίσκεται στο Νο.114 της παγκόσμιας κατάταξης, έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της open era που προκρίθηκε στα ημιτελικά, στο ντεμπούτο του σε ένα Grand Slam!

Επίσης έγινε ο 5ος qualifier (που προέρχεται δηλαδή από προκριματικά) που προκρίθηκε στα ημιτελικά ενός Grand Slam - μόλις ο 2ος στο Australian Open, από τον Bob Giltinan τον πολύ μακρινό Δεκέμβρη του 1977.

Τέλος, έγινε ο παίκτης με τη χαμηλότερη θέση στην παγκόσμια κατάταξη που φτάνει σε ημιτελικά ενός Slam από το 2001, όταν το είχε κάνει από το Νο.125 ο Goran Ivanisevic στο Wimbledon.

Ο Ρώσος θα περιμένει τον αγώνα του Novak Djokovic με τον Alexander Zverev, για να μάθει ποιον θα αντιμετωπίσει στο επόμενο ραντεβού του με την ιστορία.

Έχει εξασφαλίσει ήδη την πρώτη του είσοδο στο Top 50, αφού μετά το Australian Open θα κάνει ένα τρελό άλμα 72 θέσεων -τουλάχιστον- σκαρφαλώνοντας στο Νο.42 του κόσμου. Το προηγούμενο career high του ήταν το Νο.111. 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots