Ασταμάτητη η Barty, επόμενη η Muchova (vids)

 
Ashleigh Barty
Ashleigh Barty Φωτογραφία: Tennis Photo Network
tn team Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2021 - 11:28

H Ashleigh Barty δείχνει ασταμάτητη και κέρδισε με straight sets και τη Shelby Rogers, για να μπει στα προημιτελικά του Australian Open, όπου θα συναντήσει την Karolina Muchova. Πολύ μεγάλη νίκη και για την Jessica Pegula.


Η Barty δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλημα ούτε από την Rogers, για να πάρει τη νίκη με 6-3, 6-4 σε 71 λεπτά αγώνα στη Rod Laver Arena.

Η κορυφαία παίκτρια της παγκόσμιας κατάταξης, έχοντας επιστρέψει στη δράση μετά από ένα χρόνο απουσίας έχει μέχρι στιγμής 8 νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις, ενώ στο Australian Open δεν έχει χάσει ακόμα κανένα σετ.

Με 21 winners και 16 αβίαστα λάθη ολοκλήρωσε το παιχνίδι η Barty, η οποία θα μπορούσε να φτάσει και πιο γρήγορα στη νίκη, καθώς ήταν μπροστά με 5-1, 40-40 στο 2ο σετ, είχε διπλό match point στο 5-2, 40-15, αλλά τελικά χρειάστηκε το 10ο game, στο οποίο κράτησε με love το σερβίς της, απέναντι στην σκληροτράχηλη Αμερικανίδα.

Αυτός θα είναι ο 3ος της διαδοχικός προημιτελικός στο αυστραλιανό Grand Slam και θα διεκδικήσει τη 2η διαδοχική πρόκρισή της στα ημιτελικά, απέναντι στην Τσέχα Karolina Muchova, που συνεχίζει την απίθανη πορεία της.

Η 24χρονη Muchova, μετά τη μεγάλη νίκη της επί της Karolina Pliskova, έβγαλε εκτός και την Elise Mertens, επικρατώντας πριν από λίγο στη Margaret Court Arena της Βελγίδας με 7-6 (5), 7-5.

Στο 1ο σετ μάλιστα χρειάστηκε μια πολύ δύσκολη ανατροπή, καθώς ήταν πίσω με 0-4 και με 2-5, αλλά κέρδισε 4 games στη σειρά και τελικά "γύρισε" και το σετ στο tie-break. Θυμίζουμε πως η Τσέχα έκανε μια απίστευτη ανατροπή σε σετ και στον αγώνα της με την Pliskova, που έχανε με 0-5 στο 2ο σετ αλλά το πήρε με 7-5!

Νωρίτερα σήμερα, μια πολύ μεγάλη νίκη πανηγύρισε και η Jessica Pegula, η οποία μετά τη Victoria Azarenka έβγαλε εκτός Australian Open και την Elina Svitolina, κερδίζοντάς την με 6-4, 3-6, 6-3. Η 26χρονη Αμερικανίδα κάνει αναμφίβολα το τουρνουά της ζωής της και αναμένεται να μπει για πρώτη φορά στο Top 50 της παγκόσμιας κατάταξης.

Θα παίξει με την Jennifer Brady, που εξασφάλισε την παρουσία μιας τουλάχιστον Αμερικανίδας (στο ταμπλό είναι και η Serena Williams) στα ημιτελικά, με τη νίκη της με 6-1, 7-5 επί της Donna Vekic. Η Brady, η οποία διανύει εκπληκτική περίοδο από τα μέσα του 2020 και έπειτα, θα παίξει στον 2ο προημιτελικό της σε Slam, αφού θυμίζουμε είχε κάνει εκείνη την φοβερή πορεία μέχρι τα ημιτελικά του US Open τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots