BREAKING: Προημιτελικά με walkover o Τσιτσιπάς!

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς Φωτογραφία: Tennis Photo Network
tn team Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2021 - 9:43

Ο Matteo Berrettini απέσυρε τη συμμετοχή του από το Australian Open κι έτσι ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε χωρίς αγώνα στα προημιτελικά του αυστραλιανού Grand Slam.


Θυμίζουμε πως ο Berrettini αντιμετώπισε ενοχλήσεις σε κοιλιακό μυ, προς το τέλος της αναμέτρησής του με τον Karen Khachanov προχθές. Κατάφερε να κλείσει αυτό τον αγώνα και να μη μείνει επιπλέον ώρα στο γήπεδο, ο τραυματισμός μου όμως αποδείχτηκε σοβαρός και ο Ιταλός απέσυρε τη συμμετοχή του από το τουρνουά.

Αυτό σημαίνει πως ο Στέφανος δεν θα βγει σήμερα στη Rod Laver Arena, για τον προγραμματισμένο του αγώνα με τον Berrettini.

Στα προημιτελικά, που θα είναι ο 3ος του σε Grand Slam διοργάνωση και ο 2ος στην Αυστραλία (μετά το 2019), θα αντιμετωπίσει τον Rafael Nadal, που λίγο πριν κέρδισε τον Fabio Fognini με 6-3, 6-4, 6-2.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Τσιτσιπάς έχει κερδίσει και τους 2 προημιτελικούς που έχει λάβει μέρος σε Grand Slam στο παρελθόν, στο Australian Open το 2019 και στο Roland Garros το 2020.

O Nadal είναι ίσως και ο δυσκολότερος αντίπαλος που είχε ο Έλληνας πρωταθλητής έως τώρα στην καριέρα του, αφού σε 7 αναμετρήσεις τον έχει κερδίσει μια φορά (1-6).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots