Σαρωτικός Dimitrov - απέκλεισε τον Thiem (vid)

 
Grigor Dimitrov
Grigor Dimitrov
tn team Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2021 - 9:04

Μια πολύ μεγάλη νίκη πανηγύρισε ο Grigor Dimitrov, που συνέτριψε έναν εκτός εαυτού Dominic Thiem με 3-0 σετ και θα επιστρέψει στα προημιτελικά του Australian Open μετά από 3 χρόνια.

Ο Dimitrov ήταν εκπληκτικός από την αρχή έως το τέλος του αγώνα, για να συντρίψει τον Thiem με 6-4, 6-4, 6-0 σε 2 ώρες αγώνα στη Rod Laver Arena.

Μακριά από τον καλό του εαυτό έμεινε ο Thiem, που ενδεχομένως να μην είχε αρκετό χρόνο για να ανακάμψει από την εξαντλητική νίκη που πέτυχε επί του Νικ Κύργιου στον 3ο γύρο, αλλά σε κάθε περίπτωση έκανε πολλά αβίαστα λάθη και όσο περνούσε η ώρα έδειχνε όλο και πιο αβοήθητος στο court.

Ο Dimitrov εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την κακή εμφάνιση του Αυστριακού πάντως και από τη δική του μεριά πραγματοποίησε ένα άρτιο παιχνίδι, το οποίο ολοκλήρωσε με 25 winners και 18 αβίαστα λάθη.

Στα πρώτα λεπτά το παιχνίδι ήταν αρκετά ανταγωνιστικό, με τον Thiem να κάνει πρώτος break και να προηγείται με 3-1. Έχασε όμως στη συνέχεια 7 game points για το 4-1 και το πλήρωσε ακριβά, με τον Dimitrov να κάνει το break και να φτάνει στη συνέχεια τα 4 διαδοχικά κερδισμένα games, για το 5-3.

Και στο 2ο σετ ο Thiem προηγήθηκε με 3-1, αλλά ο Dimitrov επέστρεψε αμέσως και μάλιστα έσωσε διπλό break point πριν ισοφαρίσει σε 3-3. Αυτό φάνηκε να είναι το τελειωτικό χτύπημα για το Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης, που κέρδισε το τελευταίο του game στον αγώνα στο 7ο game του 2ου σετ (4-3).

Έκτοτε, ο Dimitrov ήταν ο μόνος παίκτης στο γήπεδο. Πήρε τους 12 από τους 13 τελευταίους πόντους του 2ου σετ ο Βούλγαρος για να το κατακτήσει με 6-4, ενώ συνολικά κέρδισε 9 games στη σειρά, για να δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του και να πάρει το 3ο σετ με ένα bagel!

Αξίζει να σημειωθεί πως στο 3ο σετ ο Dimitrov κέρδισε τους τετραπλάσιους πόντους από τον Thiem, 24 έναντι 6, ενώ ήταν κυριολεκτικά αλάνθαστος, καθώς είχε 7 winners και κανένα αβίαστα λάθη. Τελείως αγνώριστος ήταν ο Αυστριακός, που έκανε 11 αβίαστα λάθη σε 6 μόνο games.

Για 4η φορά προκρίθηκε στα προημιτελικά του Australian Open o Dimitrov, μετά από το 2014 (προημιτελικά), το 2017 (ημιτελικά) και το 2018 (προημιτελικά). Συνολικά σε Grand Slam θα είναι για 6η φορά στα προημιτελικά και θα διεκδικήσει την 4η πρόκρισή του σε ημιτελική φάση.

Επόμενος αντίπαλος για τον Βούλγαρο θα είναι η μεγάλη έκπληξη του τουρνουά, ο 27χρονος Aslan Karatsev, που στο ντεμπούτο του σε Grand Slam διοργάνωση έχει κάνει μαγικά πράγματα και έχει κερδίσει αναμφίβολα τις εντυπώσεις και τον σεβασμό όλων.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots