Με Berrettini o Τσιτσιπάς στον 4ο γύρο (vid)

 
Matteo Berrettini
Matteo Berrettini
tn team Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2021 - 11:28

O Matteo Berrettini κέρδισε τρια διαδοχικά tie-break ενάντια στον Karen Khachanov και πήρε την πρόκριση για τον 4ο γύρο.

Σε κάτι λιγότερο από 3 ώρες ενός πολύ κλειστού αγώνα, ο Matteo Berrettini κατάφερε να υπερκεράσει το εμπόδιο του Karen Khachanov χωρίς να χρειαστεί να παίξει επιπλέον σετ, επικρατώντας του Ρώσου με 7-6 (1), 7-6 (5), 7-6 (5).

Με 48 winners και 37 αβίαστα λάθη ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Ιταλός, ο οποίος κατάφερε να επικρατήσει και στα τρια tie-break που έλυσαν τις διαφορές των δυο παικτών. Στο 1ο με το εμφατικό 7-1, στα άλλα δυο με 7-5, με το τρίτο μάλιστα να τον βρίσκει πίσω με 1-4. Παραδόξως, ο αγώνας ξεκίνησε με 4 breaks στα 5 πρώτα games, 2 για κάθε παίκτη. Έκτοτε, κανένας δεν έφτασε στο 3o break.

Να σημειωθεί πως λίγο πριν το τέλος του αγώνα, ο Berrettini ένιωσε μια ενόχληση στους πλάγιους κοιλιακούς και κάλεσε ιατρικό τάιμ άουτ. Ο γιατρός δεν βρήκε κάτι σοβαρό σε πρώτη φάση, με τον Ιταλό σε κάθε περίπτωση να κλείνει γρήγορα τον αγώνα, κάτι που είναι σίγουρα θετικό.

Ο Berrettini θα είναι για πρώτη φορά στον 4ο γύρο του Australian Open και για 4η φορά συνολικά σε ένα Grand Slam. Είχε κάνει το καλύτερό του Slam το 2019 στο US Open, όταν είχε φτάσει μέχρι τα ημιτελικά.

Απέναντι στον Τσιτσιπά έχει δυο ήττες σε ισάριθμες αναμετρήσεις. Η πιο πρόσφατη ήταν σ' αυτό το τουρνουά, το 2019, όταν ο Στέφανος είχε κάνει την επική πορεία μέχρι τα ημιτελικά. Στον 1ο γύρο είχε κερδίσει τον Berrettini, με 6-7 (3), 6-4, 6-3, 7-6 (4). Η άλλη ήταν ενάμιση χρόνο πριν, στα προκριματικά του US Open το 2017, με τον Στέφανο να κερδίζει ξανά σε πολύ κλειστό παιχνίδι, με 6-7 (6), 7-6 (4), 7-6 (2).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots