Επιβλητικά στον 4ο γύρο ο Στέφανος (vid)

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς Φωτογραφία: Tennis Photo Network
tn team Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2021 - 8:03

Κάνοντας μια φανταστική εμφάνιση, ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε στους "16" καλύτερους του Australian Open.

Μετά την πολύ δύσκολη αποστολή του 2ου γύρου, ο Στέφανος Τσιτσιπάς επέστρεψε στις άνετες νίκες, καθώς επιβλήθηκε του Mikael Ymer με 6-4, 6-1, 6-1 και πήρε με εμφατικό τρόπο την πρόκριση για τον 4ο γύρο του Australian Open.

Απέναντι σε έναν παίκτη που γνωρίζει πάρα πολύ καλά και με τον οποίο προπονήθηκε στην περίοδο της καραντίνας της Μελβούρνης, ο Τσιτσιπάς χρειάστηκε μόλις 94 λεπτά για να πάρει τη νίκη, κάτι που ήταν πολύ σημαντικό μετά και την μεγάλη μάχη που έδωσε στον 2ο γύρο με τον Θανάση Κοκκινάκη.

Ο Στέφανος είχε απολογισμό 27 winners και 20 αβίαστα λάθη στον σημερινό του αγώνα, ενώ πέτυχε και 8 άσους.

Υπέστη για πρώτη φορά break σε όλο το τουρνουά στο ξεκίνημα του 3ου σετ, όταν δηλαδή είχε ήδη ένα άνετο προβάδισμα, ενώ απάντησε στο break αυτό του 22χρονου Σουηδού με 3 απανωτά break, με αποτέλεσμα αυτό να είναι και το μοναδικό game που πήρε ο Ymer σε ολόκληρο το 3ο σετ.

Το 1ο σετ ήταν το μοναδικό στο οποίο ο Ymer κατάφερε να κερδίσει παραπάνω από ένα game και πήγαινε αρκετά καλά μέχρι ένα σημείο, σβήνοντας και 2 break points στο 6ο game για το 3-3. Ισοφάρισε και στο 8ο game σε 4-4, όμως ο Τσιτσιπάς κέρδισε 8 πόντους στη σειρά μετά από αυτό, πήρε το σετ με 6-4 και ακολούθησε μια απόλυτη κυριαρχία, κερδίζοντας τα 14 από τα 16 τελευταία games του αγώνα!

 
Στη συνέχεια του τουρνουά ο Στέφανος θα έχει σαφώς δυσκολότερη αποστολή, καθώς θα αντιμετωπίσει το νικητή της αναμέτρησης του Matteo Berrettini με τον Karen Khachanov.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots