Ο πόντος που αποδείχτηκε καταστροφικός για τον Κύργιο (vid)

 
Ο πόντος που αποδείχτηκε καταστροφικός για τον Κύργιο (vid)
tn team Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2021 - 20:26

Πολλές φορές μια μαγική στιγμή απέχει μόνο λίγα χιλιοστά από την καταστροφή. Στην συγκεκριμενη φάση, ο Κύργιος επέλεξε να πάρει το game με θεαματικό τρόπο, αλλά τελικά το έχασε, χάνοντας κατ' επέκταση και το σετ!

Σε μια στιγμή που το momentum ήταν ζωτικής σημασίας για τον κάθε παίκτη, ο Κύργιος κατάφερε να επιστρέψει από το 4-4, 15-40 και ήθελε μόλις έναν πόντο για το 5-4, που θα τον έφερνε ένα game μακριά από μια μεγάλη νίκη απέναντι στον Thiem.

Επέλεξε να το κάνει με έναν ιδιαίτερο, πολύ εντυπωσιακό τρόπο, χωρίς να είναι απαραίτητο. Συγκεκριμένα ανέβηκε (καλώς) στο φιλέ και επιχείρησε να βγάλει ένα μαγικό χαφ-βολέ με tweener! Κάτι που είδαμε πρόσφατα να κάνει με επιτυχία, δεν του βγήκε όμως και σ' αυτή την περίπτωση, ενώ σίγουρα δεν ήταν η πιο ορθόδοξη επιλογή.

Όπως προφητικά συζήτησαν και οι σχολιαστές του αγώνα, ήταν μια επιλογή που μπορούσε να αποβεί καταστροφική. Λίγες μόνο στιγμές μετά, το game αυτό χάθηκε για τον Κύργιο, όπως και το σετ, με τον Thiem να έχει το σερβίς και να κάνει το 6-4 στο επόμενο game.


Θυμίζουμε πως ο Thiem ανέτρεψε το 0-2 και επιβλήθηκε του Κύργιου με 4-6, 4-6, 6-3, 6-4, 6-4, για να πάρει μια πολύ σπουδαία πρόκριση για τον 4ο γύρο του Australian Open.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots