"Εφτάψυχος" Nole - κέρδισε με τραυματισμό τον Fritz! (vid)

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic Φωτογραφία: Tennis Photo Network
tn team Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2021 - 15:22

O Novak Djokovic χρειάστηκε να περάσει από μια δύσκολη δοκιμασία, παίζοντας με ενοχλήσεις στους κοιλιακούς του στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα του με τον Taylor Fritz, κατάφερε όμως να "αποδράσει" με τη νίκη από τη Rod Laver Arena στο 5ο σετ.

 Ο Djokovic πέρασε από μια πολύ σκληρή δοκιμασία στη Rod Laver Arena, για να πάρει τελικώς τη νίκη απέναντι στον Fritz με 7-6 (1), 6-4, 3-6, 4-6, 6-2

Από το ξεκίνημα του 3ου σετ και σε όλο το υπόλοιπο παιχνίδι, ο Djokovic ταλαιπωρήθηκε αρκετά στους πλάγιους κοιλιακούς του και κάλεσε ιατρικό τάιμ άουτ, ενώ στο μεγαλύτερο μέρος του 3ου και του 4ου σετ δεν κινούταν καθόλου καλά στο court, ούτε μπορούσε να σερβίρει όπως θα ήθελε.

Μέχρι τότε δεν είχε τον πιο καθαρό αγώνα, αλλά είχε φέρει το παιχνίδι εκεί που το ήθελε. Στο 1ο σετ απώλεσε ένα προβάδισμα με 5-2, έπαιξε όμως καλά όταν χρειάστηκε και κέρδισε το tie-break με 7-1. Στη συνέχεια άνοιξε με break το 2ο σετ και το διατήρησε τον έλεγχο ως το τέλος του, για να το κατακτήσει με 6-4.

Από το ξεκίνημα του 3ου σετ άρχισε να έχει τις έντονες ενοχλήσεις, με τον Αμερικανό να το εκμεταλλεύεται αυτό, κάνοντας ένα break στο 8ο game του 3ου σετ (5-3) και ακόμα ένα στο άνοιγμα του 4ου σετ (2-1), για να επιστρέψει για τα καλά στη διεκδίκηση της πρόκρισης.

Σε εκείνο το σημείο το στάδιο εκκενώθηκε, εξαιτίας του lockdown που τίθεται σε εφαρμογή στη Βικτόρια για 5 μέρες τουλάχιστον, από τα μεσάνυκτα του Σαββάτου.

Ο Djokovic, ο οποίος δεν ήταν πολύ χαρούμενος με το κοινό - η συντριπτική πλειοψηφία των φιλάθλων ήταν εναντίον του - ήταν λίγο καλύτερος στην κίνησή του όταν συνεχίστηκε το παιχνίδι, ωστόσο ήταν εμφανές πως ακόμα ένιωθε πόνο.

Το 4ο σετ χάθηκε, με τον Fritz να μην απειλείται καθόλου στο σερβίς του, στο 5ο σετ όμως ο Djokovic τα έδωσα όλα και κατάφερε να πάρει 4 games στη σειρά και να το κατακτήσει με 6-2, μέσα σε πολύ έντονους πανηγυρισμούς, αφού ο Σέρβος ξέσπασε μετά το match point.

Αν όλα πάνε καλά, o Djokovic, ο οποίος παραμένει αήττητος ως Νο.1 στο ταμπλό στο Australian Open (38-0), θα αντιμετωπίσει στον 4ο γύρο ακόμα έναν big server, τον Milos Raonic, από τον οποίο δεν έχει χάσει ποτέ στην καριέρα του.

Στην on-court συνέντευξη πάντως, ο Σέρβος άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, ακόμα και το να μην συνεχίσει στο τουρνουά, εξηγώνας πως θα πρέπει τις επόμενες ώρες να αξιολογήσει τον τραυματισμό και πως δεν γνωρίζει ακόμα πόσο σοβαρός είναι.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots