Ακόμα "ζωντανός" με ΕΠΙΚΗ ανατροπή ο Thiem! (vid)

 
Dominic Thiem
Dominic Thiem Φωτογραφία: Tennis Photo Network
tn team Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2021 - 13:40

O Dominic Thiem βρέθηκε πίσω με 0-2 σετ από έναν φοβερό Νικ Κύργιο, όμως κατάφερε να γυρίσει το ματς και να παραμείνει "ζωντανός" στο κυνήγι του τίτλου του Australian Open!

Μετά από έναν πολύ σπουδαίο αγώνα στην John Cain Arena, o Dominic Thiem έκανε την ολική επαναφορά και επικράτησε του Νικ Κύργιου με 4-6, 4-6, 6-3, 6-4, 6-4, για να πάρει την πρόκριση για τον 4ο γύρο του Australian Open.

Ο πρόωρος αποκλεισμός δεν ήταν μακριά για τον Thiem, που κλήθηκε να διαχειριστεί μια πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση. Ο Κύργιος έπαιξε μαγικό τένις, οτιδήποτε επιχειρούσε του έβγαινε, προηγήθηκε με 2-0 σετ κάνοντας ένα break σε κάθε ένα από τα δυο πρώτα σετ και είχε στο πλευρό του ένα ολόκληρο στάδιο, σε μια "καυτή" ατμόσφαιρα στην John Cain Arena.

Όλα αυτά, ενώ ο Αυστριακός λίγο έλειψε να μείνει πίσω με break και στο ξεκίνημα του 3ου σετ, ένα σενάριο που πιθανότατα θα τον έβγαζε "νοκ άουτ". Συγκεκριμένα, χρειάστηκε να σβήσει διπλό break point στο 1ο game του 3ου σετ, αλλά κέρδισε τους 4 επόμενους πόντους και υπερασπίστηκε το σερβίς του.

Αυτή η εξέλιξη άλλαξε εντελώς τα δεδομένα, με τον Thiem να παίζει όλο και καλύτερα όσο περνούσε η ώρα. Έκανε το πρώτο του break στο ματς στο αμέσως επόμενο game, προηγήθηκε με 3-0 στο 3ο σετ και το κατέκτησε με 6-3, έχοντας μόλις 5 αβίαστα λάθη, όταν στα προηγούμενα δυο είχε συνολικά 20 (12 και 8 αντίστοιχα)!

Συνεχίζοντας την αντεπίθεσή του, ο Thiem πίεσε για break και στο άνοιγμα του 4ου σετ, αλλά ο Κύργιος στάθηκε στο ύψος του και υπερασπίστηκε το σερβίς του. Στη συνέχεια το παιχνίδι ήταν πολύ αμφίρροπο, έως όμως το 9ο game, όταν ο Αυστριακός άσκησε ξανά πολύ έντονη πίεση και κατάφερε τελικά στο 5ο του συνολικά break point στο σετ, να κάνει το μεγάλο break και να προηγηθεί με 5-4.

Ο Κύργιος ξέσπασε σε μια μπάλα, που του κόστισε τον επόμενο πόντο, καθώς τιμωρήθηκε με point penalty. Αυτό αποδείχτηκε καταστροφικό, καθώς έκανε πολύ καλό game στη συνέχεια και μάλιστα έφτασε σε break point για την επιστροφή του στο σετ. Ο Thiem κατόρθωσε να το σώσει με καλό σερβίς και στη συνέχεια κράτησε το σερβίς του για το 6-4, στέλνοντας το ματς σε 5ο σετ.

Στο αποφασιστικό σετ ο Thiem έχασε μόλις 4 πόντους από τη γραμμή του σερβίς και ένα break στο 7ο game (4-3) τον έκανε κυρίαρχο. Ο Κύργιος δεν τα παράτησε, πάλεψε έως την τελευταία στιγμή και στο 10ο game, όταν ο Thiem σέρβιρε για τη νίκη, κέρδισε τους 2 από τους 4 πόντους που είχε σε όλο το σετ ως receiver, για το 30-30. Ο Thiem όμως δεν έχασε την ψυχραιμία του και πήρε τους δυο επόμενους πόντους, κλείνοντας με ένα άκρως εντυπωσιακό winner το παιχνίδι.

Μετά από έναν αγώνα στον οποίο για 90 λεπτά περίπου έμοιαζε ανήμπορος απέναντι στις εμπνεύσεις και εκτελέσεις του Κύργιου, ο Thiem κατάφερε να μείνει προσηλωμένος στον στόχο του και να περιορίσει τα λάθη του, ολοκληρώνοντας το ματς με 5 περισσότερους winners από τον Ελληνοαυστραλό, 57 έναντι 52, την ώρα που είχε σχεδόν τα μισά λάθη (28-47).

Για 4η φορά στα τελευταία 5 χρόνια μπήκε στον 4ο γύρο του Australian Open το Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης, φιναλίστ πέρσι στη Μελβούρνη. Επόμενος αντίπαλος θα είναι ο Grigor Dimitrov, που κάνει ένα εκπληκτικό τουρνουά και δεν έχει χάσει ακόμα σετ.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots