Έκανε τα δύσκολα εύκολα ο Auger-Aliassime! (vid)

 
Felix Auger-Aliassime
Felix Auger-Aliassime Φωτογραφία: Tennis Photo Network
tn team Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2021 - 12:43

Σε έναν αγώνα που αναμενόταν να γίνει μεγάλη μάχη, ο Felix Auger-Aliassime επιβλήθηκε με 3-0 σετ του Denis Shapovalov!

Στο ντέρμπι των δυο μεγάλων ταλέντων του Καναδά, ο Auger-Aliassime ήταν αισθητά καλύτερος από την αρχή έως το τέλος, για να πανηγυρίσει μια καθαρή νίκη χωρίς απώλεια σετ, με 7-5, 7-5, 6-3.

Ο Auger-Aliassime πραγματοποίησε ένα καλό παιχνίδι, με 8 άσους, 31 winners και 29 λάθη, ενώ δεν βρέθηκε σε καλή μέρα ο Shapovalov, ο οποίος είχε 19 winners και σταμάτησε στα 37 αβίαστα λάθη.

Ο Shapovalov θα μπορούσε να έχει πολύ διαφορετική τύχη, αν αξιοποιούσε το γεγονός πως και στα δυο πρώτα σετ προηγήθηκε με break. Έκανε το πρώτο break της αναμέτρησης στο 7ο game του 1ου σετ και προηγήθηκε με 4-3, ενώ στο 2ο σετ είχε προηγηθεί με 3-2.

Ο Auger-Aliassime απάντησε άμεσα στο 1ο break, όπου είχε ισοφαρίσει με 4-4, ενώ στο 2ο σετ έκανε ξανά break back στο 8ο game. Και στα δυο σετ ο 20χρονος έκανε ένα επιπλέον break από τον αντίπαλό του στο 12ο game και τα κατέκτησε με 7-5.

Στο 3ο σετ ο Auger-Aliassime ξεκίνησε δυνατότερα, προηγήθηκε με 3-0 και δεν έχασε ποτέ το πάνω χέρι, για να ολοκληρώσει τον θρίαμβό του στο 9ο game με ένα love service game, έπειτα από 2 ώρες και 28 λεπτά συνολικού αγώνα.

Για 1η φορά στην καριέρα του θα είναι στους "16" του Australian Open ο Auger-Aliassime και για 2η συνολικά σε ένα Grand Slam, λίγους μήνες μετά την πρόκρισή του στον 4ο γύρο του US Open.

Θα αντιμετωπίσει την Κυριακή τον Aslan Karatsev, που αποτελεί τη μεγάλη έκπληξη του τουρνουά μέχρι στιγμής, έχοντας κερδίσει χωρίς να χάσει σετ τους πρώτους 3 αγώνες του στο ντεμπούτο του σε ένα Grand Slam. Σήμερα ο 27χρονος Ρώσος qualifier επιβλήθηκε με 6-3, 6-3, 6-3 του Diego Schwartzman.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots