Lockdown στη Βικτόρια - χωρίς φιλάθλους το AO!

 
Lockdown στη Βικτόρια - χωρίς φιλάθλους το AO!
tn team Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2021 - 9:42

Μετά και την έντονη ανησυχία από μερικά νέα κρούσματα που βρέθηκαν στην περιοχή, η κυβέρνηση της Βικτόρια αποφάσισε να επιβάλλει νέο lockdown στην πολιτεία, με αποτέλεσμα να συνεχιστεί το Australian Open χωρίς παρουσία φιλάθλων!

Εδώ και μήνες η πολιτεία της Βικτόρια κατέγραφε μηδενικά κρούσματα στον Covid-19 ή ελάχιστα κρούσματα που εντοπιζόντουσαν στα σύνορα της πολιτείας. Μετά και το περιστατικό με τον υπάλληλο του ξενοδοχείου όμως που ήταν θετικός, εντοπίστηκαν ακόμα 13 ενεργά κρούσματα από την ιχνηλάτηση, κάτι που ανησύχησε ιδιαίτερα την κυβέρνηση, με αποτέλεσμα να επιβάλλει νέο lockdown για τις επόμενες τουλάχιστον 5 μέρες.

"Η κυβέρνηση της Βικτόρια ανακοίνωσε ένα lockdown 5 ημερών, που ξεκινάει από τις 23:59 της Παρασκευής. Οι αγώνες του Australian Open για σήμερα θα γίνουν κανονικά όπως είχαν προγραμματιστεί, με την εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων", ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Australian Open.

"Ενημερώνουμε τους κατόχους εισιτηρίων, πως για τις επόμενες 5 ημέρες, ξεκινώντας από το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου, δεν θα επιτρέπεται η προσέλευση φιλάθλων στους χώρους του Australian Open. Θα επιστραφεί ολόκληρο το χρηματικό αντίτιμο των εισιτηρίων."

Το Australian Open επισκέπτονταν μέχρι σήμερα περίπου 30.000 φίλαθλοι την ημέρα και σίγουρα τα πράγματα θα μπορούσαν να ξεφύγουν πολύ γρήγορα από τα χέρια της κυβέρνησης, που έχει επιβάλλει πολύ σκληρά, αλλά αποδοτικά μέτρα τον τελευταίο χρόνο.

Τέλος, οι παίκτες, που όλοι εξέφρασαν πολύ θετικές εντυπώσεις που αγωνίστηκαν ξανά μπροστά σε κόσμο, θα πρέπει επίσης να τηρήσουν τους νέους νόμους και θα βρίσκονται σε ελεγχόμενο περιβάλλον (bubble), όπως έκαναν και στα υπόλοιπα τουρνουά που πραγματοποιήθηκαν μετά τη μεγάλη διακοπή του tour εξαιτίας της πανδημίας.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots