Τσιτσιπάς: "Πάλεψα σαν λιοντάρι" (vid)

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς
tn team Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2021 - 12:49

Οι δηλώσεις του Στέφανου Τσιτσιπά, μετά τη δύσκολη νίκη του επί του Θανάση Κοκκινάκη στo Australian Open.

"Ήταν ένα σπουδαίο παιχνίδι. Πάλεψα σαν λιοντάρι, πάλεψα σαν μαχητής εκεί έξω. Το τέλος ήταν εκπληκτικό, με πολύ έντονα συναισθήματα", είπε ο Τσιτσιπάς, στο ξεκίνημα της συνέντευξης Τύπου του μετά τη νίκη του επί του Κοκκινάκη με 3-2 σετ.

Σε αντίθεση με τον Novak Djokovic, που μίλησε πριν λίγες μέρες για την πολύ γρήγορη επιφάνεια της Rod Laver Arena, ο Στέφανος βρήκε την επιφάνεια του κεντρικού γηπέδου του τουρνουά λιγότερο γρήγορη, τουλάχιστον σε σχέση με τα υπόλοιπα γήπεδα στο Melbourne Park.

"Θα έλεγα ότι το Rod Laver είναι ένα από τα πιο αργά γήπεδα εκεί έξω. Τα υπόλοιπα γήπεδα μου μοιάζουν γρηγορότερα. Αλλά σέρβιρε πολύ καλά σήμερα (ο Κοκκινάκης) και αυτό έκανε αρκετά δύσκολα τα πράγματα. Παρότι το γήπεδο ήταν αργό, δυσκολευόμουν να επιστρέψω τη μπάλα μετά τα σερβίς του και είχα πολλές χαμένες ευκαιρίες, πολλά χαμένα break point, στα οποία κατάφερε να τα πάει πολύ καλά. Σε όλα τα Grand Slam οι ταχύτητες των γηπέδων πολλές φορές δεν είναι ίδιες. Δεν δίνω μεγάλη προσοχή σε αυτό, είναι αυτό που είναι."

Για τον Κοκκινάκη, είπε: "Τον γνώρισα όταν ήμουν 15-16 ετών, είχε έρθει στην Ελλάδα και δώσαμε έναν αγώνα επίδειξης σε ένα από τα καλύτερα κλαμπ της Αθήνας. Από τότε έχουμε προπονηθεί λίγες φορές στο Monte-Carlo, έκανε 1-2 πολύ καλές νίκες, είχε κερδίσει τον Federer στο Μαϊάμι. Είναι σκληρό, γιατί πέρασε πολύ δύσκολα με τους τραυματισμούς και μπορούσε σίγουρα να κάνει πολύ περισσότερα.

Σήμερα έπαιξε φοβερό τένις. Δεν είχα το καλύτερο ξεκίνημα στον αγώνα και μου πήρε λίγη ώρα να προσαρμοστώ στον ρυθμό. Το γεγονός πως στον 1ο γύρο έπαιξα με έναν παίκτη που έχει βαθιές και αργές μπάλες, όπως ο Gilles Simon, και σήμερα είχα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι, έπαιξε ρόλο σ' αυτό. Είμαι χαρούμενος που πάλεψα και βρήκα διαφορετικούς τρόπους να δημιουργήσω περισσότερες ευκαιρίες. Το μαχητικό μου πνεύμα ήταν εκεί, όταν έπρεπε να παίξω έπαιξα. Ήταν κάτι που επίσης χειρίστηκε πολύ καλά, στις κρίσιμες στιγμές έβρισκε πρώτα σερβίς. Έχει επίσης μεγάλο forehand.

Ελπίζω να μείνει μακριά από τραυματισμούς γιατί έχει μεγάλες δυνατότητες και ξέρω πόσο δύσκολο είναι να διαχειριστείς κάτι τέτοιο ψυχολογικά. Του εύχομαι να είναι καλά και να μπορέσει να αγωνιστεί όλη τη χρονιά χωρίς να αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα."

Για την πρώτη του νίκη στα σκληρά σε αγώνα με 5 σετ και την ήττα του από τον Borna Coric στο US Open (που ήταν επίσης σε 5 σετ): "Η νίκη είναι νίκη. Όταν έρχεται δύσκολα είναι ακόμα πιο γλυκιά. Υπάρχει στο μυαλό μου εκείνη η ήττα, ήταν πολύ επίπονη. Ειδικά όταν είσαι τόσο κοντά και το επίπεδό σου είναι καλό. Όμως αυτά συμβαίνουν. Τα πράγματα δεν είναι πάντα στον έλεγχό σου. Πρέπει να μαθαίνεις από αυτά τα ματς. Είμαι χαρούμενος που πήρα την 1η μου νίκη σε 5 σετ και ελπίζω να έχω περισσότερες νίκες σε 3 σετ!"

Για τον επόμενο αντίπαλό του, με τον οποίο προπονήθηκε και στην περίοδο της καραντίνας, Mikael Ymer, είπε: "Έχει ένα μοναδικό και ιδιαίτερο στυλ, διαφορετικό σε σχέση με τους περισσότερους παίκτες. Θα τον έλεγα 'counterpuncher', του αρέσει να παίζει με την ταχύτητά σου. Έχει πολύ καλό παιχνίδι από τη baseline. Έχουμε παίξει αρκετά μαζί, τον γνωρίζω από όταν ήμασταν παιδιά, παίζαμε μαζί στα τουρνουά έχουμε την ίδια ηλικία. Είναι δύσκολος αντίπαλος, ξέρω ότι έκανε καλές νίκες και απέδειξε πως είναι σε καλή φόρμα."

Για την παρουσία των φιλάθλων στο γήπεδο: "Είναι ένα σημάδι ότι τα πράγματα θα γίνουν πάλι όπως ήταν και θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Είναι κάτι που δίνει ελπίδα και μια υπενθύμιση ότι τα πράγματα είναι καλύτερα όταν υπάρχουν άνθρωποι τριγύρω και μπορούμε να τα απολαύσουμε όλοι μαζί."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots