"Καθάρισαν" Pliskova και Barty - έξω η Kenin (vids)

 
Ashleigh Barty
Ashleigh Barty Φωτογραφία: Tennis Photo Network
tn team Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2021 - 6:05

Χωρίς να απωλέσουν σετ, η Karolina Pliskova και η Ashleigh Barty ξεπέρασαν δύσκολα εμπόδια και προκρίθηκαν στον 3ο γύρο του Australian Open. Πρόωρα αποχαιρέτησε το τουρνουά η υπερασπίστρια του τίτλου, Sofia Kenin.

Στον αγώνα που άνοιξε το σημερινό πρόγραμμα της Rod Laver Arena, η Karolina Pliskova επικράτησε της Danielle Collins με 7-5, 6-2, σε 1 ώρα και 25 λεπτά.

Η Pliskova έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι, το οποίο ολοκλήρωσε με 7 άσους, 23 winners και 18 αβίαστα λάθη. Το 1ο σετ ήταν πολύ κλειστό, αλλά η Τσέχα κατάφερε να μείνει "όρθια" στις κρισιμότερες στιγμές του και να το κατακτήσει. Στο 2ο σετ μπορεί η Αμερικανίδα να προηγήθηκε με 2-0, η Pliskova όμως κέρδισε τα 6 επόμενα games και το κατέκτησε χωρίς προβλήματα.

Στον 3ο γύρο της Μελβούρνης, η Pliskova θα αντιμετωπίσει τη συμπατριώτισσά της, Karolina Muchova, που έφτασε στη νίκη επί της Mona Barthel με 6-4, 6-1.

Η Ashleigh Barty έκανε τα εύκολα δύσκολα στον αγώνα της με την Daria Gavrilova, καθώς είχε αποκτήσει ένα προβάδισμα με 6-1, 5-2, αλλά τελικά χρειάστηκε ένα tie-break αλλά και να σβήσει 2 set points για να αποφύγει το 3ο σετ, παίρνοντας πάντως τη νίκη με 6-1, 7-6 (7).

Στην επόμενη φάση η κορυφαία τενίστρια της παγκόσμιας κατάταξης και του ταμπλό, θα αντιμετωπίσει την Ekaterina Alexandrova, που κέρδισε την Barbora Krejcikova με 6-3, 7-6 (4).

Εκτός διοργάνωσης έμεινε η περσινή πρωταθλήτρια, Sofia Kenin, που γνώρισε την ήττα από την πολύ φορμαρισμένη Kaia Kanepi με 6-3, 6-2. Η 35χρονη Kanepi χρειάστηκε μόλις 64 λεπτά για να φτάσει σ' αυτή τη θριαμβευτική νίκη, σε έναν αγώνα που είχε 10 άσους, 22 winners και 17 αβίαστα λάθη. Αυτή ήταν η 17η νίκη της στις 18 τελευταίες της αναμετρήσεις!

Στον 3ο γύρο η Kanepi θα αντιμετωπίσει την Donna Vekic, που κέρδισε εύκολα τη Nadia Podoroska με 6-2, 6-2. Τέλος, η Belinda Bencic πήρε μια δύσκολη νίκη επί της Svetlana Kuznetsova με 7-5, 2-6, 6-4 και θα παίξει στην επόμενη φάση με την Elise Mertens, που επικράτησε της Lin Zhu με 7-6 (8), 6-1.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots