Auger-Aliassime εναντίον Shapovalov στον 3ο γύρο (vids)

 
Felix Auger-Aliassime
Felix Auger-Aliassime Φωτογραφία: Tennis Photo Network
tn team Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2021 - 10:25

Oι Felix Auger-Aliassime και Denis Shapovalov κέρδισαν χωρίς απώλειες τα σημερινά τους παιχνίδια και θα αναμετρηθούν για μια θέση στους "16" του Australian Open!

Σε έναν από τους αγώνες με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τον 3ο γύρο του Australian Open, θα αναμετρηθούν οι δυο μεγάλες ελπίδες του καναδικού τένις για ένα Grand Slam, ο Felix Auger-Aliassime και ο Denis Shapovalov.

Σήμερα είχαν αμφότεροι εύκολες αποστολές και δεν δυσκολεύτηκαν να πάρουν από ένα εισιτήριο για τη φάση των "32" του αυστραλιανού Grand Slam.

Ο Auger-Aliassime επιβλήθηκε του James Duckworth με 6-4, 6-1, 6-2, έπειτα από 1 ώρα και 45 λεπτά παιχνιδιού. Η νίκη αυτή τον έστειλε σε 3ο γύρο ενός Grand Slam μόλις για 3η φορά στην καριέρα του.

Σε ολόκληρο τον αγώνα ο 20χρονος Καναδός δεν αντιμετώπισε break point, ενώ πέτυχε 19 άσους και 38 winners, αξιοποιώντας τα 6 από τα 10 break points που δημιούργησε ο ίδιος.

Μετά τον Auger-Aliassime, τη σκυτάλη στο ίδιο γήπεδο, το Court 3 του Melbourne Park, πήρε ο Denis Shapovalov, ο οποίος είχε επίσης εύκολο έργο απέναντι στον Bernard Tomic, τον οποίο "εξουδετέρωσε" με 6-1, 6-3, 6-2.

Έχοντας και αυτός μια μεγάλη υπεροχή στο παιχνίδι, πέτυχε 17 άσους και 37 winners (έναντι 18 του Αυστραλού), ενώ είχε και μόλις 22 αβίαστα λάθη, σχεδόν τα μισά από τον Tomic που σταμάτησε στα 40. Επίσης ο 21χρονος Καναδός κατάφερε να σβήσει και τα 7 break points που αντιμετώπισε στον αγώνα.

Για 4η φορά θα συναντηθούν σε επίσημο αγώνα στο tour Shapovalov και Auger-Aliassime, 3η σε ένα Grand Slam, μετά το US Open του 2018 και το US Open του 2019. Ο Shapovalov προηγείται με 2-1 στις νίκες, ενώ είχε κερδίσει και τις δυο best-of-five συναντήσεις τους στη Νέα Υόρκη.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots