"Αυτοκτόνησε" ο Wawrinka (vid)

 
Stan Wawrinka
Stan Wawrinka Φωτογραφία: Tennis Photo Network
tn team Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2021 - 9:58

Ο Stan Wawrinka "άγγιξε" μια επική ανατροπή από το 0-2 σετ, προηγήθηκε με 6-1 και είχε τριπλό match point στο tie-break του 5ου σετ, τελικά όμως ηττήθηκε από τον Marton Fucsovics και αποχαιρέτησε τη Μελβούρνη!

Μετά από μια επική μονομαχία στην John Cain Arena, o Marton Fucsovics απώλεσε προβάδισμα με 2-0 σετ και τελικά υπέταξε τον Stan Wawrinka στο tie-break του 5ου σετ, με τον Ελβετό να χάνει τεράστια ευκαιρία για την ολική ανατροπή, με 7-5, 6-1, 4-6, 2-6, 7-6 (9).

Το 1ο σετ ήταν πολύ κλειστό αλλά κατέληξε στον Ούγγρο μετά και το break που έκανε στο 11ο game για το 6-5, ενώ στο 2ο σετ απέκτησε από νωρίς ένα προβάδισμα με 4-0, το οποίο δεν γινόταν να χάσει.

O Wawrinka ξεκίνησε την αντεπίθεσή του από την αρχή του 3ου σετ, πήρε το break για το 2-0 και δεν κοίταξε πίσω του, παρόλο που χρειάστηκε να επιστρέψει από το 0-40 στο 8ο game, για να κρατήσει το σερβίς του και να φτάσει στο 5-3. Και στο 10ο game δυσκολεύτηκε, αλλά στο 3ο του set point έκλεισε το σετ με 6-4 και μείωσε σε 2-1 σετ.

Στο 4ο σετ τα πράγματα ήταν πιο απλά για τον 35χρονο Ελβετό, που προηγήθηκε με 4-0 και δεν κινδύνεψε καθόλου από τον Ούγγρο, ολοκληρώνοντας στο 8ο game το σετ.

Στο 5ο σετ η μάχη κορυφώθηκε με τον Fucsovics να έχει πρώτος τη μεγάλη ευκαιρία να πάρει την πρόκριση, αφού έκανε το πρώτο break του αποφασιστικού σετ και πέρασε μπροστά με 5-3. Όταν όμως σέρβιρε για τη νίκη, υπέστη break από τον Wawrinka, που λίγο μετά ισοφάρισε με love service game και έδωσε παράταση στην αγωνία.

Ακολούθησαν άλλα δυο love service games, ένα για κάθε παίκτη, με αποτέλεσμα το ματς να οδηγηθεί στο tie-break, το οποίο κρίνεται στους 10 κερδισμένους πόντους, όταν είναι σε 5ο σετ στο Australian Open.

Ο Wawrinka ήταν με το ένα βήμα στον 3ο γύρο, αφού έκανε καλύτερο ξεκίνημα από τον αντίπαλό του, "ξέφυγε" με 6-1 και αργότερα με 7-3 και 8-4, ενώ μπορεί ο Ούγγρος να μείωσε προσωρινά σε 8-6, όμως ο Stan πήρε τον επόμενο πόντο και είχε 3 διαδοχικά match points στο 9-6.

Ο Fucsovics έσβησε τα πρώτα δυο στο σερβίς του και ακολούθησαν δυο αβίαστα λάθη από τον Wawrinka, που ξαφνικά βρέθηκε εκείνος αντιμέτωπος με match point και μάλιστα στο σερβίς του Ούγγρου. Ένα match point ηταν αρκετό για τον Fucsovics, που βρήκε πρώτο σερβίς ανέβηκε στο φιλέ και τελείωσε τον πόντο με smash, για να ολοκληρώσει τον θρίαμβό του ένα λεπτό πριν συμπληρωθούν 4 ώρες αγώνα.

"Από το 6-1 του tie-break, ξεκίνησα να είμαι πιο διστακτικός", παραδέχτηκε ο Wawrinka. "Ήθελα να βάλω τη μπάλα μέσα και δεν ρίσκαρα. Τότε άρχισα να κάνω λάθη και αυτό τον βοήθησε να κερδίσει το ματς. Πάλεψε σκληρά, είναι δυνατός παίκτης και άξιζε τη νίκη", πρόσθεσε ο πρωταθλητής του 2014.

Αυτή ήταν η δεύτερη φορά που ο Fucsovics έμεινε 4 ώρες στο γήπεδο και έπαιξε 5 σετ. Στον 1ο γύρο είχε κερδίσει τον Marc Polmans σε μια επίσης πολύ μεγάλη μάχη, με 4-6, 6-3, 6-1, 6-7 (3), 6-3. Στον 3ο γύρο ο Ούγγρος θα αντιμετωπίσει τον Milos Raonic, που κέρδισε τον Corentin Moutet με 6-7 (1), 6-1, 6-1, 6-4.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots