Nadal: "Δεν ξέρω αν θα άντεχα" (vid)

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal Φωτογραφία: Tennis Photo Network
tn team Τρίτη, 09 Φεβρουαρίου 2021 - 17:54

O Rafael Nadal μίλησε για τον τραυματισμό του στη μέση, που συνεχίζει να τον ανησυχεί και μετά τον πρώτο του αγώνα στο Australian Open.

Ο Nadal μπορεί να κέρδισε τον Laslo Djere με χαρακτηριστική άνεση στην πρεμιέρα του στο Australian Open, τα πράγματα όμως δεν ήταν τόσο καλά όσο φαινόντουσαν. Όπως είπε στη συνέντευξη Τύπου που διαδέχτηκε τον αγώνα, το πρόβλημα με τη μέση του δεν ανήκει στο παρελθόν.

"Δεν ξέρω αν θα άντεχα να παίξω 5 σετ σήμερα. Δεν είναι σε τέλεια κατάσταση η μέση, όπως έχω πει ξανά. Όσο προχωράω στο τουρνουά, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να νιώσω καλύτερα στη συνέχεια. Πάντα υπάρχει η πιθανότητα βελτίωσης, γι' αυτό είμαι εδώ και αγωνίζομαι, για να δώσω στον εαυτό μου μια ευκαιρία. Σήμερα δεν ήταν καλά τα πράγματα, έπρεπε να αλλάξω την κίνηση στο σερβίς. Αύριο έχω ρεπό, μετά έναν ακόμα αγώνα. Πρέπει να κοιτάζω την κάθε μέρα ξεχωριστά και να μείνω θετικός. Κάθε μέρα τα πράγματα γίνονται λίγο καλύτερα", είπε ο Nadal.

Αναλυτικότερα για την αλλαγή στο σερβίς του και το πως τον επηρεάζει το πρόβλημα στη μέση, ο Ισπανός είπε: "Είναι δύσκολο για ανθρώπους που δεν παίζουν επαγγελματικά τένις να καταλάβουν. Αλλά είναι ξεκάθαρο πως ο τραυματισμός μου περιορίζει το σερβίς μου. Στα άλλα χτυπήματα δεν με περιορίζει. Αυτό που συμβαίνει όταν σερβίρεις με τον τραυματισμό, είναι πως πρέπει να προσέχεις πολύ σε κάθε κίνηση. Οπότε όταν το σερβίς σου προσγειώνεται στην άλλη πλευρά και πρέπει να ακολουθήσεις τη μπάλα για το δεύτερο χτύπημα, η κίνησή σου είναι πιο αργή.

Αυτό έχει επιπτώσεις στο συνολικό σου παιχνίδι. Δεν σου επιτρέπει να παίξεις με την επιθετικότητά ή την ένταση που σου δίνει το πλεονέκτημα να παίζεις χωρίς να πρέπει να σκέφτεσαι. Αν κάθε φορά που σερβίρεις σκέφτεσαι τι πρέπει να κάνεις για να μη χειροτερέψεις τα πράγματα, τότε ξεκάθαρα όλο το παιχνίδι σου επηρεάζεται."

Την Πέμπτη ο Rafa θα επιστρέψει στη Rod Laver Arena και θα αντιμετωπίσει τον Αμερικανό Michael Mmoh.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots