Τσιτσιπάς: "Έχω δουλέψει πολύ στην off-season" (vid)

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς Φωτογραφία: Tennis Photo Network
tn team Τρίτη, 09 Φεβρουαρίου 2021 - 15:27

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν πολύ ευχαριστημένος με τη σημερινή του εμφάνιση, στάθηκε στη σκληρή δουλειά της off-season, μίλησε για τον επόμενο αγώνα του με τον Θανάση Κοκκινάκη, για τον αδερφό του Πέτρο με τον οποίο θα παίξει στο διπλό, αλλά και για τα viral σχόλια του στο Twitter και το αν μετάνιωσε γι' αυτά.

"Ξεκίνησα πολύ καλά, ήμουν πολύ συγκεντρωμένος και κατάφερα να διατηρήσω αυτά τα επίπεδα συγκέντρωσης και στη συνέχεια. Το forehand μου σήμερα πήγε πολύ καλά, αυτό μου έδωσε αρκετή αυτοπεποίθηση και τη δυνατότητα να ξεκινάω τους πόντους επιθετικά από τις επιστροφές και να έχω πολλές ευκαιρίες για break", είπε ο Τσιτσιπάς στην συνέντευξη Τύπου, μετά από την εμφατική νίκη του επί του Gilles Simon στη Rod Laver Arena.

"Aυτοί οι αγώνες κρύβουν πάντα παγίδες. Από τη μια πλευρά είναι καλό να κρατάς ενέργεια για τη συνέχεια και να μη μένεις πολύ ώρα έξω στο court, από την άλλη η ένταση μπορεί να αυξηθεί απότομα, υπάρχουν παίκτες που βρίσκονται στην καλύτερή τους φόρμα και πρέπει να είμαι έτοιμος να τους αντιμετωπίσω."

Ζητήθηκε από τον Τσιτσιπά ένα σχόλιο για την αντιπαράθεση της χθεσινής ημέρας, ανάμεσα στον Νικ Κύργιο και στον Novak Djokovic: "Στον Νικ αρέσει να λέει διάφορα. Κάποιες φορές είναι αλήθεια, κάποιες άλλες ίσως ξεπερνάει τα όρια. Είναι ένας άνθρωπος που δεν φιλτράρει ποτέ τα λόγια του και λέει τα πράγματα με το όνομά τους. Είναι έξυπνος, αλλά έχει κάνει κάποια ηλίθια πράγματα στο παρελθόν τα οποία ξέρει και δεν μπορεί να αρνηθεί, έχει πει όμως και πράγματα στις συνεντεύξεις του που είναι αλήθεια."

Για τον επόμενο αντίπαλό του, Θανάση Κοκκινάκη, είπε: "Έχουμε προπονηθεί αρκετές φορές μαζί, τον γνωρίζω αρκετά χρόνια. Ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς στο παρελθόν, τώρα επέστρεψε, παίζει καλά και είναι στην πατρίδα του, οπότε θα είναι ένας δύσκολος αγώνας. Έχω περισσότερη εμπειρία σ' αυτά τα τουρνουά και ελπίζω να μπορέσω να τη χρησιμοποιήσω. Από την άλλη δεν θα έχει πολλά να χάσει, έχει παίξει πολλούς αγώνες εδώ και θα αγωνιστεί μπροστά σε ένα κοινό που τον λατρεύει."

Στη συνέντευξη Τύπου στα ελληνικά που ακολούθησε και στις ερωτήσεις της Βίκυς Γεωργάτου από το SDNA, ο Στέφανος πρώτα μίλησε για τον αγώνα και την πολύ καλή φυσική κατάσταση στην οποία έδειξε να βρίσκεται: "Έχω δουλέψει πολύ στην off season και έχω προσθέσει πολλά πράγματα στο παιχνίδι μου, ελπίζω αυτά τα πράγματα να με βοηθήσουν σε αυτές τις δύο δύσκολες εβδομάδες στη Μελβούρνη. Κοιτάζω ψηλά και στοχεύω σε πράγματα που θα μου φέρουν χαρά και θα μου χαράξουν αναμνήσεις."

Σε ερώτηση για τη συμμετοχή του στο διπλό με τον αδερφό του Πέτρο, είπε: "Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που μας έδωσαν την ευκαιρία να παίξουμε στο διπλό, είναι το πρώτο Grand Slam στο οποίο θα παίξουμε μαζί. Είναι μια ξεχωριστή στιγμή, που γίνεται ακόμα ξεχωριστή επειδή τη μοιράζομαι με τον αδερφό μου, επειδή θα μοιραστώ το γήπεδο με τον αδερφό μου. Έχω βάλει φέτος ως στόχο να παίξω όσο το δυνατόν περισσότερα διπλά γίνεται με τον Πέτρο. Είναι ένα παιδί που χρειάζεται βοήθεια και έχει ένα πολύ όμορφο τένις, στο οποίο οφείλω από την πλευρά μου να δώσω ευκαιρίες. Γενικά, θα έλεγα ότι είναι μια ευκαιρία ζωής, κάτι ονειρευόμασταν από πολύ μικροί και κάτι που σιγά σιγά γίνεται πραγματικότητα. Κάτι που μας φέρνει πιο κοντά, μας δένει και κάνει τη σχέση μας πιο ξεχωριστή και όμορφη."

Τέλος, έδωσε και μια απάντηση για το αν μετάνιωσε κάτι απ' αυτά που έγραψε στο Twitter, που τόσο συζητήθηκαν στη χώρα μας: "Δεν έχω μετανιώσει για τίποτα. Μου φάνηκε αστείο, θα έλεγα, που άνθρωποι αντιδρούσαν με αυτόν τον τρόπο και έδειχναν το μίσος τους και την αντιπάθειά τους μέσω των social media. Οι δικές μου προθέσεις ήταν μόνο καλές και θετικές, το σκέφτηκα πολύ πριν γράψω, όπως και τα περισσότερα πράγματα που γράφω. Αγαπώ πάρα πολύ την Ελλάδα και προσπαθώ πάντα να εκφράσω μια άποψη που μπορεί να βοηθήσει τη χώρα μας να αναπτύξει τον τουρισμό, να φέρει περισσότερο κόσμο σε αυτόν τον όμορφο τόπο. Αυτή τη στιγμή νομίζω είναι λίγο υποβιβασμένη, αν και κάνει πολύ ενδιαφέροντα projects στα οποία θα πάρω μέρος σε λίγα χρόνια, έχοντας και καλές επαφές και με κάποια άτομα στην κυβέρνηση. Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό για τη χώρα μας να αναδειχτούμε στον παγκόσμιο χάρτη και να βοηθήσουμε νέους και ανθρώπους που έχουν όνειρα να κάνουν σπουδαία πράγματα στη ζωή."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots