Πρόωρη έξοδος από τη Σάκκαρη (vid)

 
Πρόωρη έξοδος από τη Σάκκαρη (vid)
tn team Τρίτη, 09 Φεβρουαρίου 2021 - 6:31

Η Μαρία Σάκκαρη δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Kristina Mladenovic και αποχαιρέτησε νωρίς το Australian Open.

Άδοξα ολοκληρώθηκε το πρώτο Grand Slam της χρονιάς για τη Μαρία Σάκκαρη, που γνώρισε την ήττα από την Kristina Mladenovic με 6-2, 0-6, 6-3, αποχαιρετώντας το Australian Open από τον 1ο γύρο.

Η Σάκκαρη μπορεί να πέρασε 14 ημέρες αυστηρής καραντίνας χωρίς να προπονείται στη Μελβούρνη, έπαιξε όμως πολύ καλό τένις την προηγούμενη εβδομάδα στο Grampians Trophy και έφτασε μέχρι τα ημιτελικά της διοργάνωσης. Σήμερα ωστόσο έκανε αρκετά περιττά λάθη και γενικά δεν κινήθηκε στα καλύτερά της επίπεδα, με αποτέλεσμα να γνωρίσει την ήττα από την 27χρονη Γαλλίδα και να μείνει εκτός Αυστραλιανού Όπεν από πολύ νωρίς.

Με 9 winners και 21 αβίαστα λάθη ολοκλήρωσε τον αγώνα η 25χρονη Ελληνίδα τενίστρια, η οποία "στραβοπάτησε" με το καλημέρα στο Court 13, όπου και έγινε ο αγώνας, αφού έχασε τριπλό break point στο 1ο game.

Το 0-40 μετατράπηκε σε game για τη Mladenovic, που εκμεταλλεύτηκε το momentum και έκανε εκείνη το break στο επόμενο game, φτάνοντας να προηγείται μέχρι και με 3-0. Η Σάκκαρη αντέδρασε, μείωσε σε 3-2, όμως ακολούθησαν δυο ακόμα break από τη Γαλλίδα, που κέρδισε το 1ο σετ με 6-2.

Το 2ο σετ ήταν διαφορετικό, με τη Σάκκαρη να παίρνει πιο εύκολους πόντους από το σερβίς της, να κάνει λιγότερα λάθη και να δείχνει να βρίσκει καλό ρυθμό, κερδίζοντας 6 games στη σειρά.

Με το χαρακτηριστικό της μαχητικό πνεύμα που δεν αφήνει κανένα game και κανέναν πόντο να πάει χαμένο, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια βρέθηκε ξανά στη θέση του φαβορί όταν πήρε αυτό το σετ με bagel, όμως σύντομα τα πράγματα άλλαξαν και πάλι, καθώς η Mladenovic άνοιξε με break το 3ο σετ και βρέθηκε μπροστά με 3-0, όπως είχε κάνει και στο 1ο.

Η Σάκκαρη ανέτρεψε το 0-30 στο 4ο game και μείωσε σε 3-1 αποφεύγοντας τα χειρότερα, δεν μπόρεσε όμως να επιστρέψει στο σετ, με τη Mladenovic να είναι σταθερή στο σερβίς της. Αυτό που κατάφερε η Σάκκαρη ήταν να σβήσει 2 match points στο δικό της σερβίς στο 8ο game και να μειώσει σε 3-5, με τη Γαλλίδα να ολοκληρώνει στο επόμενο game τη μεγάλη νίκη της, την οποία και πανηγύρισε ανάλογα.


Μετά από ένα φανταστικό ξεκίνημα και back-to-back ημιτελικούς από τη Σάκκαρη το 2021, σίγουρα η ήττα αυτή αφήνει μια μεγάλη πικρία, καθώς ο αγώνας αυτός δεν ήταν σε καμία περίπτωση αντιπροσωπευτικός από το τένις που παίζει η Μαρία τους τελευταίους μήνες.

Η Μελβούρνη πάντως δεν έχει τελειώσει ακόμα για την Ελληνίδα παίκτρια, που έχει δηλώσει συμμετοχή και στα άλλα δυο τουρνουά της WTA που θα γίνουν στα πλαίσια της αυστραλιανής σεζόν. Το 250άρι της Μελβούρνης την επόμενη εβδομάδα (15-21 Φεβρουαρίου) και το 500άρι της Αδελαΐδας την εβδομάδα που ακολουθεί (22-28 Φεβρουαρίου).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots