Βάζει πλώρη για το 9ο ο Nole (vids)

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic
tn team Δευτέρα, 08 Φεβρουαρίου 2021 - 13:14

O Novak Djokovic έχασε μόλις 6 games από τον Jeremy Chardy στην πρεμιέρα του στο Australian Open, ξεκινώντας με τον καλύτερο τρόπο την διεκδίκηση του 9ου τίτλου του στο Grand Slam της Αυστραλίας.

Σε παράσταση για έναν ρόλο, όπως άλλωστε αναμενόταν, μετέτρεψε την αναμέτρησή του με τον Jeremy Chardy o Novak Djokovic, ο οποίος συνέτριψε τον Γάλλο με 6-3, 6-1, 6-2 σε 91 μόλις λεπτά, στον τελευταίο αγώνα της 1ης ημέρας του Αυστραλιανού Όπεν στη Rod Laver Arena.  

Ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου, 8 φορές πρωταθλητής στο Australian Open, είχε 41 winners και μόλις 11 αβίαστα λάθη, παίζοντας αρκετά καλό τένις και κάνοντας μια πολύ υποσχόμενη αρχή, στην προσπάθειά του να υπερασπιστεί για μια ακόμα χρονιά τον "θρόνο" της Μελβούρνης.

Από τα πρώτα λεπτά ο Nole έδειξε πως δεν θα είχε πρόβλημα, κάνοντας το break για να προηγηθεί με 2-0. Είχε τον έλεγχο σε όλη τη διάρκεια του σετ, καθώς και ευκαιρίες για δεύτερο break, το οποίο έγινε τελικά στο 9o game, με το οποίο έκλεισε και το 1ο σετ.

Στο 2ο σετ ο Djokovic προηγήθηκε με 5-0 και έφτασε με συνοπτικές διαδικασίες στην κατάκτησή του, ενώ στο 3ο σετ έκανε και πάλι break στο ξεκίνημα για το 2-0, για να κάνει ένα ακόμα στο 5ο game (4-1) και να ολοκληρώσει την επικράτησή του στo 8o game, σερβίροντας για το 6-2.

Αυτή ήταν η 15η διαδοχική νίκη για τον Djokovic στο Australian Open και η 76η συνολικά (76-8). Επίσης έφτασε τις 297 νίκες σε Grand Slam διοργανώσεις, με το ρεκόρ των 300 νικών να φαίνεται πως θα γίνει στη Μελβούρνη, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου.

Στον 2ο γύρο ο Σέρβος θα αντιμετωπίσει τον Frances Tiafoe, που νωρίτερα "καθάρισε" στα τρια σετ την αναμέτρησή του με τον Stefano Travaglia, τον οποίο κέρδισε με 7-6 (5), 6-2, 6-2.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots