"Πειστικά" στον 2ο γύρο ο Κύργιος (vid)

 
"Πειστικά" στον 2ο γύρο ο Κύργιος (vid)
tennisnews team Δευτέρα, 08 Φεβρουαρίου 2021 - 12:18

O Νικ Κύργιος συνδύασε με μια καλή εμφάνιση την πρεμιέρα του στο Australian Open και έφτασε στη 15η νίκη του στο τουρνουά της Μελβούρνης σε κάτι λιγότερο από 2 ώρες.

Ο 25χρονος Ελληνοαυστραλός δεν είχε πρόβλημα απέναντι στον Frederico Ferreira Silva, τον οποίο κέρδισε σε 1 ώρα και 59 λεπτά στην John Cain Arena, με 6-4, 6-4, 6-4.

Παρόλο που υπέστη break στο πρώτο του service game, ο Κύργιος κατάφερε να κάνει το break back στο επόμενο game, το οποίο είχε 7 break points, 10 ισοπαλίες και διάρκεια 20 λεπτά (!), για να μειώσει σε 2-1.

Όσο περνούσε η ώρα ο Κύργιος ανέβαζε το επίπεδό του και στο 7ο game έκανε κι άλλο break, για να πάρει το πρώτο του προβάδισμα στο σετ με 4-3. Από εκεί και πέρα δεν είχε πρόβλημα να κλείσει και το σετ, κάτι που έκανε στο 10ο game με love service game.

Το 2ο σετ ήταν το καλύτερο του Κύργιου από τη γραμμή του σερβίς, αφού πέτυχε 9 άσους, έχασε μόλις 3 πόντους σε όλα τα service games του (20/23) και ένα break στο 5ο game ήταν αρκετό για να του το χαρίσει.

Το 3ο σετ άνοιξε με 2 break, ένα για κάθε παίκτη, αλλά ο Κύργιος "έσπασε" ξανά το σερβίς του Πορτογάλου στο 5ο game και από εκείνο το σημείο κι έπειτα δεν έχασε ούτε έναν πόντο από το σερβίς του, κλείνοντας το ματς με τρια διαδοχικά love service games!

14 άσοι, 40 winners και 28 αβίαστα λάθη ήταν ο τελικός απολογισμός του Κύργιου, που στον 2ο γύρο θα αντιμετωπίσει τον Ugo Humbert από τη Γαλλία. Ο τελευταίος κέρδισε νωρίτερα τον Yasutaka Uchiyama με 6-3, 6-4, 6-7 (3), 6-3.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots