"Βιαστική" Halep - νίκη για Kvitova (vids)

 
Simona Halep
Simona Halep
tn team Δευτέρα, 08 Φεβρουαρίου 2021 - 11:36

H Simona Halep δεν είχε χρόνο για χάσιμο και πήρε σε λιγότερο από μια ώρα την πρώτη της νίκη για το φετινό Australian Open. Στον 2ο γύρο προκρίθηκε και η Petra Kvitova.

Μόλις 59 λεπτά χρειάστηκε η Halep στη Rod Laver Arena, για να "εξουδετερώσει" την Lizette Cabrera με 6-2, 6-1, στην πρεμιέρα της στο Australian Open.

Η Ρουμάνα, Νο.2 στο ταμπλό, είχε τους διπλάσιους winners από την αντίπαλή της (14-7) και έκανε 10 λιγότερα λάθη (18-28), για να φτάσει χωρίς το παραμικρό πρόβλημα σ' αυτή την επικράτηση.

Επίσης σημαντικό ρόλο έπαιξε και η υπεροχή της σχεδόν σε όλες τις πιο κρίσιμες μπάλες, αφού έσβησε τα 5 από τα 6 break points που αντιμετώπισε, ενώ αξιοποίησε τις 6 από τις 8 δικές της ευκαιρίες.

Στον 2ο γύρο του αυστραλιανού Grand Slam, η Halep θα αντιμετωπίσει την Ajla Tomljanovic, που επίσης έκανε εντυπωσιακή πρεμιέρα, κερδίζοντας τη Misaki Doi με 6-2, 6-1.

Στον 2ο γύρο πέρασε και η Petra Kvitova, η οποία χρειάστηκε να επιστρέψει από το 0-3 στο 2ο σετ αλλά απέφυγε τις περιπέτειες, φτάνοντας στη νίκη επί της qualifier Gret Minnen με 6-3, 6-4.

Την Τετάρτη η Kvitova θα αντιμετωπίσει τη Sorana Cirstea από τη Ρουμανία, που έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι και επιβλήθηκε της συμπατριώτισσάς της, Patricia Maria Tig, με 6-2, 6-1.

Τέλος, τη 16η νίκη της πανηγύρισε η Aryna Sabalenka, η οποία επιβλήθηκε τις Viktoria Kuzmova με 6-0, 6-4 σε 63 μόλις λεπτά, σε έναν αγώνα που είχε 21 winners και 14 αβίαστα λάθη. Στον 2ο γύρο η Λευκορωσίδα θα αντιμετωπίσει τη Daria Kasatkina, που λίγες ώρες πριν επικράτησε της Katie Boulter με 6-1, 6-4.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots