Άνετα Osaka και Serena, εκτός η Kerber (vids)

 
Naomi Osaka
Naomi Osaka
tn team Δευτέρα, 08 Φεβρουαρίου 2021 - 7:25

H Naomi Osaka και η Serena Williams ξεκίνησαν τις υποχρεώσεις τους για το Australian Open με άνετες νίκες, ενώ πρόωρα αποχαιρετά τη Μελβούρνη η Angelique Kerber.

Η Osaka συνέτριψε την Anastasia Pavlyuchenkova με 6-1, 6-2 σε 68 μόλις λεπτά, πραγματοποιώντας πολύ εντυπωσιακή πρεμιέρα στο αυστραλιανό Grand Slam.

Με 18 winners και 11 αβίαστα λάθη ολοκλήρωσε τον άψογο αγώνα της η 23χρονη Osaka, η οποία έφτασε τις 15 διαδοχικές νίκες στο tour.

Μια πολύ καλή παίκτρια περιμένει την Osaka και στον 2ο γύρο. Ο λόγος για την Caroline Garcia, που πήρε τη νίκη επί της Polona Hercog με 7-6 (6), 6-3.

Με συνοπτικές διαδικασίες προκρίθηκε στον 2ο γύρο και η Serena Williams, η οποία ισοπέδωσε τη Laura Siegemund με 6-1, 6-1 σε 56 λεπτά.

Η Serena δείχνει να έχει βρει και πάλι ένα πάρα πολύ καλό επίπεδο στη Μελβούρνη, ικανό να την πάει ως το τέλος, και στην επόμενη αναμέτρησή της θα αντιμετωπίσει τη Σέρβα Nina Stojanovic, που επικράτησε της Irina-Camelia Begu με 6-3, 6-4.

Δεν έλειψαν και οι εκπλήξεις από τα πρώτα παιχνίδια του Australian Open, με την Angelique Kerber να γνωρίζει τη δεύτερη διαδοχική ήττα της στα γήπεδα της Μελβούρνης, από την Bernarda Pera με 6-0, 6-4. Εκτός εαυτού ήταν η Γερμανίδα, πρωταθλήτρια στο Grand Slam της Αυστραλίας το 2016, η οποία έκανε 25 αβίαστα λάθη, με μόλις 7 winners!

Στη συνέχεια του τουρνουά, η Pera θα αντιμετωπίσει τη Zarina Diyas, που κέρδισε την Tamara Zidansek με 6-2, 7-5.

Τρια σετ χρειάστηκε η Ons Jabeur για να κάμψει την αντίσταση της Andrea Petkovic με  6-3, 3-6, 6-4, κλείνοντας ραντεβού στον 2ο γύρο με την Anna Karolina Schmiedlova, που επικράτησε της Mayo Hibi με 7-6 (2), 6-4.

Η πρωταθλήτρια του Roland Garros, Iga Swiatek, επιβλήθηκε της Arantxa Rus με 6-1, 6-3 και θα παίξει με την Camila Giorgi, που κέρδισε την Yaroslava Shvedova με 6-3, 6-3, ενώ η Marketa Vondrousova πήρε τη νίκη έστω και δύσκολα απέναντι στη Rebecca Peterson με 2-6, 7-5, 7-5 και θα αντιμετωπίσει τη Rebecca Marino στην επόμενη φάση.

Τέλος, η 40χρονη Venus Williams, στην 21η παρουσία της στο Australian Open, επικράτησε της Kirsten Flipkens με 7-5, 6-2 και θα παίξει στον 2ο γύρο με την Sara Errani, που απέκλεισε την Qiang Wang, No.30 στο ταμπλό, με 2-6, 6-4, 6-4.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots