Ακόμα δεν είναι στο 100% του ο Rafa

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal
tn team Κυριακή, 07 Φεβρουαρίου 2021 - 16:52

Δυο ημέρες πριν την πρεμιέρα του στο Australian Open, o Rafael Nadal δεν νιώθει ακόμα στο 100% του και συνεχίζει να έχει ενοχλήσεις στη μέση του, με τη συμμετοχή του στο Grand Slam της Μελβούρνης να παραμένει αμφίβολη.

Ο Nadal δεν αγωνίστηκε καθόλου αυτή την εβδομάδα στο ATP Cup, εξαιτίας του προβλήματος με τη μέση του. Όπως είπε στη σημερινή του συνέντευξη για το Australian Open, πρόκειται για ένα θέμα που τον απασχολεί από τις πρώτες του μέρες στη Μελβούρνη και το οποίο φαίνεται να υποχωρεί πάρα πολύ αργά.

"Τις τελευταίες 15 μέρες ταλαιπωρούμαι και έκανα ότι ήταν δυνατόν για να μπορέσω να είμαι έτοιμος. Αυτό είναι το μόνο που μπορώ να πω", είπε ο Nadal, σχετικά με τον κίνδυνο να μην καταφέρει να αγωνιστεί στο πρώτο Grand Slam της χρονιάς.

"Είναι δύσκολο να προπονηθώ με ελευθερία κινήσεων σήμερα. Ας ελπίσουμε πως η κατάσταση θα βελτιωθεί", πρόσθεσε ο 34χρονος Ισπανός, κάτοχος 20 Grand Slam τίτλων.

"Φυσικά το έχω περάσει ξανά αυτό. Δεν είναι κάτι δραματικό, δεν είναι κάτι που δεν μπορεί να συμβεί. Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν. Μου έχει συμβεί και στο παρελθόν. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να συνεχίσω να δουλεύω για να μπορέσω να αγωνιστώ και μετά, αν κερδίσω τον πρώτο μου αγώνα, έχω κάποιες επιπλέον μέρες για να ελπίζω πως θα βελτιωθεί."

Ο Nadal μίλησε και για το double career Grand Slam, το να κερδίσει κάποιος δηλαδή τουλάχιστον 2 τίτλους σε κάθε ένα από τα 4 Slams. Πρόκειται για κάτι που κανείς δεν έχει καταφέρει στην ιστορία της open era και ένα επίτευγμα στο οποίο έφτασε πολύ κοντά ο Rafa, αλλά έχασε 4 φορές στον τελικό του Australian Open (2012, 2014, 2017, 2019), το μοναδικό major που δεν έχει κατακτήσει 2 φορές.

"Κανείς στην ιστορία της open era δεν το έχει κάνει. Πιστεύω πως είχα μια μεγάλη ευκαιρία το 2014. Αλλά είχα έναν τραυματισμό στην πλάτη μου και ήταν δύσκολο να αγωνιστώ στον τελικό. Μετά είχα άλλη μια καλή ευκαιρία το 2017, όταν ήμουν μπροστά με break στο 5ο σετ του τελικού. Αλλά δεν κέρδισα εκείνον τον αγώνα. Αυτό είναι όλο, δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος που δεν το έχω κάνει. Είναι αλήθεια πως έχω χάσει και μερικά Australian Open λόγω τραυματισμών."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots