"Φιλική" νίκη του Rafa επί του Thiem (vids)

 
"Φιλική" νίκη του Rafa επί του Thiem (vids)
tennisnews team Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2021 - 13:12

O Rafael Nadal κέρδισε τον Dominic Thiem, στον πολύ μεγάλο τουρνουά επίδειξης που έγινε σήμερα στην Αδελαΐδα και σηματοδότησε την έναρξη της αυστραλιανής σεζόν! Αγωνίστηκαν ακόμα Novak Djokovic, Serena Williams, Simona Halep, Naomi Osaka και Ashleigh Barty!

Ο Nadal επικράτησε του Thiem με 7-5, 6-4 σε έναν πολύ ωραίο αγώνα, που έγινε μπροστά σε ένα γεμάτο στάδιο με 4.000 περίπου θεατές στην Αδελαΐδα, στα πλαίσια του τουρνουά επίδειξης A Day At the Drive.

Ο 34χρονος Ισπανός, κάτοχος 20 Grand Slam τίτλων, έκανε ένα break στο τέλος του κάθε σετ, για να προηγηθεί με 6-5 στο 1ο και με 5-4 στο 2ο, ενώ το δικό του σερβίς δεν υπέστη κανένα break σε ολόκληρο το παιχνίδι.

"Ποτέ μου δεν ονειρευόμουν να βρίσκομαι σ' αυτό το σημείο και να αγωνίζομαι σ' αυτό το επίπεδο στα 34 μου, αν μου το λέγατε πριν 10 χρόνια θα σας έλεγα 'ξεχάστε το'. Αλλά είμαι εδώ, είμαι πάρα πολύ χαρούμενος και απολαμβάνω την κάθε στιγμή που συνεχίζω να παίζω, μπροστά σ' αυτό το θαυμάσιο κοινό. Ελπίζω πως αυτή η κατάσταση θα βελτιώνεται εβδομάδα με τη βδομάδα και θα έχουμε την ευκαιρία να έχουμε φιλάθλους στα γήπεδα. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι όπως βλέπετε που παίζουμε μπροστά σε φιλάθλους απόψε και είναι αυτό που θέλουμε", είπε ο Nadal.

"Σήμερα είναι μια μέρα που πρέπει να είμαστε ευγνώμονες για όλα όσα κάνατε για μας, ήταν δυο υπέροχες εβδομάδες εδώ στην Αδελαΐδα, σας ευχαριστώ!" είπε ο Thiem.

Η ατμόσφαιρα ήταν τόσο καλή, που ο Novak Djokovic απέσυρε τη συμμετοχή του πριν από το τουρνουά λόγω ενόχλησης που είχε στο χέρι του, αλλά μετά από ένα σετ που τον αντικατέστησε ο Filip Krajinovic, δεν κρατήθηκε και βγήκε στο γήπεδο! Έπαιξε το 2ο σετ με τον Jannik Sinner και το κέρδισε με 6-3.

Νωρίτερα, η Serena Williams κέρδισε τη Naomi Osaka με 6-2, 2-6, 10-7, σε επίσης έναν αγώνα κορυφαίου επιπέδου. Επίσης, η Simona Halep κέρδισε την Ashleigh Barty με 3-6, 6-1, 10-8.

Τα αποτελέσματα:

Day Session:
Krajinovic/Djokovic - Jannik Sinner 6-3, 6-3
Serena Williams - Naomi Osaka 6-2, 2-6, 10-7
Night Session:
Rafael Nadal - Dominic Thiem 7-5, 6-4
Ashleigh Barty - Simona Halep 6-3, 1-6, 8-10

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots