Κινδυνεύει να μην αγωνιστεί η Badosa: "Η χειρότερη εμπειρία της ζωής μου"

 
Paula Badosa
Paula Badosa Φωτογραφία: Instagram (@paulabadosa)
tennisnews team Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021 - 15:47

Όπως επιβεβαιώθηκε σήμερα, η Paula Badosa έχει προσβληθεί με το βρετανικό στέλεχος του κορωνοϊού και κινδυνεύει να χάσει και το Australian Open που αρχίζει σε 12 μέρες. Για τη χειρότερη εμπειρία της καριέρας της κάνει λόγο η Ισπανίδα.

"Είναι η χειρότερη εμπειρία που είχα μέχρι στιγμής. Καταλαβαίνω πως πρέπει να υπάρχουν καραντίνες όταν αντιμετωπίζουμε μια παγκόσμια πανδημία, αλλά δεν καταλαβαίνω το λόγο να αλλάξουν οι κανονισμοί την ώρα που ήδη ήμασταν στις πτήσεις μας. Όταν δεν είχαμε την επιλογή να αρνηθούμε να έρθουμε. Επίσης το πρώτο πράγμα που λένε όλοι όταν έχεις τον ιό, είναι να αερίζεις το δωμάτιο σου, στο δωμάτιο μου όμως δεν υπάρχουν παράθυρα και είναι 15 τετραγωνικά μέτρα. Επίσης ζήτησα είδη υγιεινής και μια ηλεκτρική σκούπα για να καθαρίζω και δεν μου έστειλαν τίποτα. Ούτε εξοπλισμό για να μπορώ να κάνω γυμναστική μου έστειλαν", είπε η Badosa σε συνέντευξη που έδωσε πριν από 2 μέρες στην ισπανική Marca.

"Είναι απίστευτο. Ειδικά όταν η μόνη παίκτρια που είναι θετική στον ιό είμαι εγώ, δεν είναι 50 άτομα, δεν είναι κάτι που δεν μπορούν να διαχειριστούν. Απλά με έστειλαν στο υγειονομικό ξενοδοχείο και δεν τους απασχόλησε τίποτα από εκεί και πέρα. Είμαι πολύ απογοητευμένη. Νιώθω πως η διοργάνωση με έχει εγκαταλείψει."

Θυμίζουμε πως η Badosa βρισκόταν στην πτήση από το Άμπου Ντάμπι, όπου βρέθηκε ένα θετικό κρούσμα Covid-19, του προπονητή της Bianca Andreescu, Sylvain Bruneau. Όπως γνωστοποιήθηκε αργότερα, ο Bruneau είχε προσβληθεί με το βρετανικό στέλεχος του ιού.

Σήμερα, έγινε γνωστό πως τόσο η Badosa, όσο και ο προπονητής της, Javier Marti, που επίσης βγήκαν θετικοί μετά από λίγες μέρες, έχουν αμφότεροι προσβληθεί με το βρετανικό στέλεχος και πλέον ο κίνδυνος για την Ισπανίδα να χάσει το Australian Open, είναι πολύ μεγάλος.

Ήδη θεωρείται αδύνατο να αγωνιστεί την επόμενη εβδομάδα, όταν θα ξεκινήσουν δηλαδή τα πρώτα τουρνουά της αυστραλιανής σεζόν, καθώς η καραντίνα για όσους έχουν το βρετανικό στέλεχος του ιού είναι πιο αυστηρή και μπορεί να κρατήσει έως τις 3 Φεβρουαρίου ή ακόμα και έως τις 5 Φεβρουαρίου.

Ακόμα δηλαδή και αν βγει από το δωμάτιο της το νωρίτερο δυνατό, θα έχει μόλις λίγες ημέρες τη δυνατότητα να προπονηθεί, πριν το Australian Open που ξεκινάει στις 8 Φεβρουαρίου.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots