Κύργιος: "Ο Djokovic είναι ο LeBron James του τένις"

 
Νικ Κύργιος
Νικ Κύργιος Φωτογραφία: Instagram / @k1ngkyrg1os
tennisnews team Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2021 - 14:48

Ο Νικ Κύργιος αναφέρθηκε και πάλι στον Novak Djokovic σε συνέντευξή του, συγκρίνοντάς τον με τον LeBron James, όχι όμως για καλό.

Ο Κύργιος παρομοίασε τον Djokovic με τον LeBron όσον αφορά την επιρροή και τη δύναμη που έχουν στους χώρους τους, εξηγώντας πως πολλές φορές κατηγορούν όλους τους τενίστες άδικα για απερισκεψία, επειδή εκείνος κάνει λάθη.

"Είναι ένας από τους ηγέτες του αθλήματος του τένις. Είναι ο LeBron James μας και παίρνουμε εμείς την ευθύνη των πράξεων του. Έχει κάνει πολλά λάθη στην περίοδο της πανδημίας", είπε ο Κύργιος, σε συνέντευξή του στη Herald Sun.

Ο Ελληνοαυστραλός αναφερόταν κυρίως στη διεξαγωγή του Adria Tour το περασμένο καλοκαίρι, στο οποίο τηρήθηκαν ελάχιστα μέτρα και είχε ως αποτέλεσμα πολλοί παίκτες που συμμετείχαν στους αγώνες να κολλήσουν κορωνοϊό.

"Κάποιες φορές βγαίνεις από τον σωστό δρόμο και είναι δύσκολο να επανέλθεις. Δεν λέω όσα λέω για να τραβήξω την προσοχή των media, είναι απλά η ανατροφή μου αυτή", πρόσθεσε ο Κύργιος.

Ο Κύργιος μίλησε και στο tennis.com, όπου επικεντρώθηκε στην επιστροφή του στο tour μετά από σχεδόν ένα χρόνο απουσίας. Θυμίζουμε πως επέλεξε να μείνει στην Αυστραλία όλο αυτό το διάστημα και να προστατεύσει τον εαυτό του και τους γύρω του από τον κορωνοϊό.

"Θέλω όλοι να είναι ασφαλείς. Υπάρχουν σημαντικότερα πράγματα στον κόσμο από το τένις και δεν θέλω να βάλω το άθλημα μπροστά από την υγεία των ανθρώπων. Μου αρέσει να αγωνίζομαι μπροστά σε fans, ειδικά στη Μελβούρνη και στο Australian Open. Αλλά δεν θέλω να είμαι απερίσκεπτος. Ξέρω τι διακυβεύεται. Είμαι αισιόδοξος πως η Tennis Australia θα πράξει τα δέοντα για να εξασφαλίσει πως όλοι θα είμαστε ασφαλείς. Είτε είναι στο 25%, είτε στο 50%, είτε στο 100% η πληρότητα στις κερκίδες."

Όσο για το πως νιώθει, λίγες ημέρες πριν δώσει τους πρώτους του αγώνες από τον Φεβρουάριο του 2020: "Είμαι φρέσκος. Είμαι πανέτοιμος και νιώθω εκπληκτικά."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots