Nadal: "Δεν νιώθω την ανάγκη να ανακοινώνω κάθε μου βοήθεια"

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal Φωτογραφία: Pauline Ballet / FFT
tennisnews team Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2021 - 12:36

Σε κριτική που του έγινε επειδή φάνηκε να μην παίρνει θέση σε πολλά ζητήματα των τελευταίων ημερών σε αντίθεση με τον Novak Djokovic, o Rafael Nadal είπε ότι έχει σταθεί στο πλευρό των παικτών και έχει βοηθήσει, απλά δεν το "φωνάζει" δημόσια, αφήνοντας "μπηχτή" ενδεχομένως στον Σέρβο!

Μεγάλη συζήτηση γίνεται τις τελευταίες ημέρες για την αυστηρότητα που έχουν δείξει η Αυστραλοί στη διαχείριση της πανδημικής κρίσης, ταυτόχρονα με τη διεξαγωγή του Australian Open και των υπόλοιπων τουρνουά της αυστραλιανής σεζόν.

72 παίκτες τέθηκαν σε καθεστώς αυστηρής καραντίνας και δεν είχαν δικαίωμα να βγουν από το δωμάτιο τους ούτε για προπόνηση αυτές τις 14 ημέρες, με πολλούς εξ αυτών να παραπονιούνται και τον Djokovic να χρησιμοποιεί τη δημοσιότητα του για να φέρει το θέμα στο επίκεντρο και να αιτηθεί καλύτερες συνθήκες για όλους από την Tennis Australia.

Παρότι οι προτάσεις του δεν έγιναν δεκτές και παρότι είναι γνωστό πως οι κορυφαίοι λαμβάνουν πολύ διαφορετική μεταχείριση στο ξεχωριστό bubble της Αδελαϊδας, όπου και βρίσκονται, κάποιοι εκτίμησαν την κίνηση του Djokovic. Όπως ο Guido Pella, που είπε ότι μπορεί ο Djokovic να έχει μεγαλύτερο μπαλκόνι από το δωμάτιο του, αλλά τουλάχιστον πήρε το ρίσκο να μιλήσει για το καλό των άλλων παικτών, σε αντίθεση με τους Nadal και Thiem.

Ο Nadal, που όντως κράτησε πολύ χαμηλούς τόνους τις 12 μέρες που έχει συμπληρώσει στην Αυστραλία, έδωσε μια συνέντευξη στο ESPN της Αργεντινής, στην οποία φάνηκε να απαντάει στο παραπάνω σχόλιο, αλλά και να αφήνει "μπηχτή" προς τον Djokovic.

"Κάποιοι έχουν την ανάγκη να δημοσιοποιούν κάθε βοήθεια που προσφέρουν στους παίκτες. Άλλοι το κάνουν με έναν πιο ιδιωτικό τρόπο, χωρίς να ανακοινώνουν τα πάντα στον Τύπο. Τα τηλεφωνήματα που κάνουμε στους λιγότερο προνομιούχους παίκτες, κάποιοι από εμάς δεν έχουμε την ανάγκη να τα μοιραστούμε δημόσια", είπε χαρακτηριστικά ο κάτοχος 20 Grand Slam τίτλων.

Σχετικά με τα παράπονα για τα δυο διαφορετικά bubbles της Tennis Australia: "Δεν είδα κάποιον να παραπονιέται για τη μεταχείριση που έχουμε στην Αδελαϊδα, παραπονιούνται για τους παίκτες που έχουν μείνει στα δωμάτια τους και δεν μπορούν να προπονηθούν. Τα παράπονα έρχονται από τις μη προνομιούχες θέσεις. Την ώρα που μιλάνε για fair play και ίση μεταχείριση, κανείς δεν παραπονιέται όταν βρίσκεται σε μια πιο προνομιούχα θέση. Στο τέλος της ημέρας, αυτό που όλοι θέλουμε είναι να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε από τη θέση που είμαστε και να βοηθάμε ο ένας τον άλλον."

Ο Nadal, ο οποίος προπονείται όλες αυτές τις ημέρες, όπως και οι υπόλοιποι παίκτες που κάνουν καραντίνα στην Αδελαϊδα, καθώς δεν βρέθηκε θετικό κρούσμα στις πτήσεις τους, αναμένεται να ολοκληρώσει μεθαύριο την περίοδο της καραντίνας, ενώ την Παρασκευή θα αγωνιστεί στο τουρνουά επίδειξης που θα γίνει στην Αδελαϊδα, μαζί με τους Djokovic, Thiem, Serena Williams, Ashleigh Barty και πολλούς ακόμα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots