Ξεκαθαρίζει τα πράγματα ο Nole με ανοιχτή επιστολή

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic
tennisnews team Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2021 - 16:38

Η πρόσφατη πρόταση του Novak Djokovic στην Tennis Australia έφερε πολλές αντιδράσεις, κυρίως στα μέσα της Αυστραλίας και στους ντόπιους κατοίκους, με τον κορυφαίο τενίστα του κόσμου να ξεκαθαρίζει τα πράγματα, γράφοντας αναλυτικά πως έχει η κατάσταση, από τη δική του οπτική γωνία.

Θυμίζουμε πως πριν λίγες ημέρες, ο Djokovic έστειλε μια επιστολή στον Craig Tiley, προτείνοντας στην Tennis Australia μια σειρά από μέτρα που μπορούν να κάνουν καλύτερη την καραντίνα για τους παίκτες. Όλες οι προτάσεις απορρίφθηκαν από τον κυβερνήτη της Βικτόρια, Daniel Andrews, ενώ ο Σέρβος δέχτηκε δριμύτατη κριτική από τους πολίτες, ακόμα και από τους παίκτες της Αυστραλίας.

Σε μια νέα επιστολή, με την οποία απευθύνεται σε όλο τον κόσμο, ο Nole εξηγεί ότι αφενός υπήρξε διαστρέβλωση και παρερμήνευση της κατάστασης από πολλά δημοσιεύματα, ενώ υπογράμμισε πως κανείς παίκτης δεν παραπονέθηκε για την καραντίνα, το μόνο που ήθελαν ήταν να βρεθεί μια λύση για να μπορέσουν να κάνουν έστω κάποιες προπονήσεις πριν αγωνιστούν.

Επιπλέον, ο Σέρβος έστειλε ένα μήνυμα προς πολλαπλούς αποδέκτες, για την μη επιθυμία του να λάβει ξεχωριστή μεταχείριση κάνοντας τη δική του καραντίνα στην Αδελαΐδα, κάτι που αμφισβητήθηκε και από παίκτες. Όπως εξήγησε, είχε υποβάλλει αίτημα για να πάει και εκείνος στη Μελβούρνη, όμως και τότε η αυστραλιανή κυβέρνηση δεν το έκανε δεκτό.

Η ανοιχτή επιστολή του Djokovic:

"Αυστραλία,

Σχετικά με την πρόσφατη κριτική από τα media και τα social media για την επιστολή μου στον Craig Tiley (διευθυντή του Australian Open), θα ήθελα να ξεκαθαρίσω μερικά πράγματα.

Οι καλές μου προθέσεις για τους συναδέλφους μου στη Μελβούρνη, παρερμηνεύτηκαν θεωρώντας με εγωιστή, δύσκολο και αχάριστο. Αυτό δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την πραγματικότητα.

Δεν λαμβάνεται κάθε πράξη τοις μετρητοίς και κάποιες φορές, βλέποντας το πως εξελίσσονται τα πράγματα, αναρωτιέμαι αν πρέπει να κάτσω άπραγος και να απολαύσω τα προνόμια που έχω, αντί να εστιάσω στις δυσκολίες άλλων ανθρώπων. Ωστόσο, πάντα επιλέγω να κάνω κάτι για να βοηθήσω, παρά τον κίνδυνο να αντιμετωπίσω συνέπειες και να παρεξηγηθώ.

Ειλικρινά νοιάζομαι για τους συναδέλφους μου και επίσης κατανοώ πολύ καλά πως λειτουργεί ο κόσμος, ποιος γίνεται μεγαλύτερος και καλύτερος και γιατί. Χρειάστηκε να κερδίσω με τον δύσκολο τρόπο τα προνόμια μου και γι' αυτό το λόγο, είναι δύσκολο για μένα να είμαι απλά ένας παρατηρητής, ενώ ξέρω πως κάθε βοήθεια, χειρονομία και καλός λόγος είχε σημασία για μένα, όταν ήμουν μικρός και ασήμαντος κατά την ιεραρχία. Συνεπώς, χρησιμοποιώ την προνομιούχα θέση μου για να βοηθήσω όσο περισσότερο μπορώ, όταν αυτό χρειάζεται.

Πάντα είχα καλές σχέσεις με τον Craig, ενώ σέβομαι και εκτιμώ όλη την προσπάθεια που έχει κάνει για να μετατρέψει το Australian Open σε ένα μέρος που κάθε χρόνο ανυπομονείς να ξανάρθεις. Στην ανταλλαγή μηνυμάτων μας, εκμεταλλεύτηκα την ευκαιρία να πω μερικές ιδέες για ενδεχόμενες βελτιώσεις, που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν στους παίκτες που κάνουν αυστηρό lockdown στη Μελβούρνη.

Υπήρξαν λίγες προτάσεις και ιδέες που συγκέντρωσα από τους παίκτες στην ομαδική συνομιλία μας και δεν ήταν κακή η πρόθεση μου να βοηθήσω. Ήμουν ενήμερος πως οι αλλαγές αυτές ήταν δύσκολο να γίνουν δεκτές, όπως δεν έγινε δεκτή και η πρόταση μου να κάνω καραντίνα με την ομάδα μου και εγώ στη Μελβούρνη, αντί για την Αδελαΐδα, εξαιτίας της αυστηρότητας της κυβέρνησης. Από τη στιγμή που δεν μπορούσα να είμαι μαζί με τους άλλους παίκτες στη Μελβούρνη, ήθελα να είμαι διαθέσιμος για εκείνους αν με χρειαζόντουσαν.

Κατανοώ ότι η οργάνωση μιας διεθνούς αθλητικής εκδήλωσης κατά τη διάρκεια μιας πανδημίας, ενέχει ρίσκο να χαθούν ζωές στην τοπική κοινότητα, αλλά και στο περιβάλλον των παικτών. Ως εκ τούτου, θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στην Tennis Australia, στην κυβέρνηση της Αυστραλίας και στους ντόποιους κατοίκους, που παίρνουν αυτό το ρίσκο για εμάς, για την αγάπη στο άθλημα και για τις πολλές ευκαιρίες που δίνονται στην οικονομία της χώρας και στο λαό της. Είμαστε ευγνώμονες και θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε για να ακολουθήσουμε τις οδηγίες και τα πρωτόκολλα που έχουν τεθεί. Ελπίζουμε να μπορέσουμε να φροντίσουμε τα σώματα μας και να είμαστε έτοιμοι σωματικά και πνευματικά για να αγωνιστούμε όταν ξεκινήσουν τα τουρνουά.

Τα πράγματα στα media ξέφυγαν και υπήρχε η γενικότερη εντύπωση πως οι παίκτες, μαζί και εγώ, είμαστε αχάριστοι, αδύναμοι και εγωιστές, επειδή δείξαμε δυσαρέσκεια στην καραντίνα. Λυπάμαι πολύ που δόθηκε αυτή η εικόνα, επειδή ξέρω πόσο ευγνώμονες είναι οι παίκτες. Όλοι ήρθαμε στην Αυστραλία για να αγωνιστούμε. Το να μην μπορούν κάποιοι να προπονηθούν, δεν είναι εύκολο. Κανείς ποτέ από εμάς δεν ήταν ενάντιος στην καραντίνα 14 ημερών, όπως υποστήριξαν μερικά δημοσιεύματα.

Ανυπομονώ να αγωνιστώ μπροστά σε ανθρώπους που απολαμβάνουν το τένις και να πάρω την ενέργεια αυτής της πόλης, που πάντα με βοηθούσε να φτάνω σε πολλές νίκες. Επίσης ανυπομονώ να δω τους συναδέλφους μου στη Μελβούρνη. Είμαι συγκινημένος από τα πολλά μηνύματα ευγνωμοσύνης κα ιαγάπης που έχω δεχτεί τις τελευταίες ημέρες.

Εύχομαι σε όλους υγεία και αγάπη,

Novak."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots