Bautista Agut: "Είναι σαν φυλακή με Wi-Fi"

 
Roberto Bautista Agut
Roberto Bautista Agut Φωτογραφία: Rafa Nadal Academy
tennisnews team Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021 - 14:45

Ο Roberto Bautista Agut άσκησε δριμύτατη κριτική για τη διαχείριση που έχουν κάνει οι Αυστραλοί, σε μια συνομιλία που δημοσιεύτηκε χωρίς τη συναίνεσή του, με αποτέλεσμα μέσα σε λίγες ώρες να κάνει στροφή 180 μοιρών και να απολογείται στην αυστραλιανή κυβέρνηση.

"Είναι το ίδιο με φυλακή, αλλά με WiFi. Αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν ιδέα από τένις και από προπονητικά γήπεδα, είναι ολοκληρωτική καταστροφή. Δεν είναι της Tennis Australia ευθύνη, αλλά της κυβέρνησης.

Μπορείς να γυμναστείς στο δωμάτιο αλλά δεν είναι το ίδιο. Νιώθω πολύ, πολύ σφιγμένος και δεν μπορώ να φανταστώ να μείνω δυο εβδομάδες εδώ. Είναι πολύ, πολύ δύσκολο. Θα πρέπει να δουλέψω πολύ πνευματικά." Αυτά ήταν τα λόγια του Roberto Bautista Agut, σε μια συνομιλία που είχε με έναν δημοσιογράφο, η οποία δημοσιεύτηκε στο Sport 5 του Ισραήλ.

Τα λόγια του Ισπανού κάνουν το γύρο του κόσμου στο διαδίκτυο τις τελευταίες ώρες και πριν από λίγο εξέδωσε μια ανακοίνωση, στην οποία απολογείται για όσα είπε από τους ανθρώπους της κυβέρνησης της Αυστραλίας και της Βικτόρια, ενώ εξηγεί ότι το συγκεκριμένο βίντεο υποτίθεται πως θα ήταν "off the record".

"Θέλω να απολογηθώ σε όλους όσοι προσβλήθηκαν από το βίντεο που δημοσιεύτηκε πρόσφατα. Ήταν μια ιδιωτική συζήτηση εκτός πλαισίου, η οποία δυστυχώς δημοσιεύτηκε χωρίς τη συναίνεση μου.

Τόσο ο προπονητής μου, όσο και εγώ, ακολουθούμε τα πρωτόκολλα της αυστραλιανής κυβέρνησης και της Tennis Australia, ώστε να αποφύγουμε το ρίσκο και να εξασφαλίσουμε πως θα αγωνιστώ ξανά με ασφάλεια. Είναι δύσκολες εποχές για τους αθλητές και για την κοινωνία γενικά.

Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που κάνουν το τένις εφικτό και πάλι, όπως και εκείνους που μάχονται με τον Covid-19 κάθε μέρα. Η διαχείριση με την οποία η Αυστραλία έχει καταφέρει να αποτρέψει τη διασπορά του ιού είναι αξιέπαινη."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots