Australian Open: 2 παίκτες ανάμεσα στα κρούσματα

 
Craig Tiley
Craig Tiley
tennisnews team Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021 - 9:22

Συνολικά 9 κρούσματα έχουν ανιχνευτεί έως τώρα στη Μελβούρνη πριν από το Australian Open, με τα δυο από αυτά να είναι παίκτες.

Όπως δημοσιεύει και το αυστραλιανό Associated Press, πρόκειται για δυο Αυστραλούς παίκτες, οι οποίοι όμως δεν ονομάζονται.

Συνολικά 72 παίκτες έχουν τεθεί σε αυστηρή καραντίνα, οι οποίοι επέβαιναν σε τρεις πτήσεις τσάρτερ που είχαν μέσα κρούσματα, από το Λος Άντζελες, το Άμπου Ντάμπι και την Ντόχα.

Σήμερα, καθώς η διαδικασία των τεστ ολοκληρώνεται, ανακοινώθηκαν 4 νέα κρούσματα, που έκαναν τον συνολικό αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων 9.

Τα παράπονα από τους παίκτες στα social media συνεχίζονται, ενώ οι περισσότεροι έχουν μπει στην 5η από τις 14 ημέρες της καραντίνας, με τον πρόεδρο της Tennis Australia, Craig Tiley, να λέει: "Είναι αθλητες του κορυφαίου επιπέδου και είναι δύσκολο να κρατήσεις έναν αθλητή υψηλής απόδοσης σε ένα δωμάτιο."

"Είναι μια συνεισφορά όμως που πρέπει να κάνουν, για να αποκτήσουν το προνόμιο να βγουν εκεί έξω και να αγωνιστούν για τουρνουά που έχουν συνολική αξία 80 εκατομμύρια δολάρια. Θα γυρίσουμε την πλάτη σε όσους δεν έχουν την σωστή προσέγγιση σε αυτό."

Ο Tiley υπερασπίστηκε τον Novak Djokovic, που επιχείρησε να γίνει η φωνή αυτών των παικτών, παρότι ο ίδιος δεν βρίσκεται στη Μελβούρνη, στέλνοντας μια επιστολή με προτάσεις ελάφρυνσης των μέτρων στην ομοσπονδία, οι οποίες απορρίφθηκαν από την κυβέρνηση της Βικτόρια.

"Στην περίπτωση του Novak, έγραψε ένα γράμμα. Δεν είχε απαιτήσεις, έκανε μόνο προτάσεις. Αλλά γνωρίζει καλά τι σημαίνει lockdown για δυο εβδομάδες. Κάθε παίκτης ήξερε πως αν έχει στενές επαφές με κρούσμα ή βγει ο ίδιος θετικός, αυτές θα ήταν οι προϋποθέσεις."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots