"Θα βγάλετε 100.000 δολάρια για να κάθεστε σε ένα δωμάτιο για 2 εβδομάδες"

 
Sachia Vickery
Sachia Vickery Φωτογραφία: Instagram (@sachiavick)
tennisnews team Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021 - 19:27

Η Sachia Vickery "τα έχωσε" σε όσους παραπονιούνται τις τελευταίες ημέρες με τα αυστηρά πρωτόκολλα της Μελβούρνης, τονίζοντας πως όλοι όσοι βρίσκονται αυτή τη στιγμή εκεί, δεν παύουν να είναι προνομιούχοι.

Οι παίκτες έχουν εκφράσει αρκετά παράπονα από τη Μελβούρνη τα τελευταία 24ωρα, για τη διαχείρηση της κατάστασης από την Tennis Australia και για τον αποκλεισμό 72 παικτών/-ριών συνολικά από τις προπονήσεις για τις 2 εβδομάδες της καραντίνας, επειδή επέβαιναν σε πτήσεις που βρέθηκαν κρούσματα Covid-19.

Η Sachia Vickery, μια παίκτρια που συχνά υψώνει τη φωνή της για κοινωνικά ζητήματα, θύμισε σε όσους βρίσκονται στη Μελβούρνη ότι ακόμα και αν δεν κερδίσουν ούτε ματς στο Australian Open, θα λάβουν το χρηματικό έπαθλο των 100 χιλιάδων αυστραλιανών δολαρίων (περίπου 64.000 ευρώ), ένα ποσό πολύ σπουδαίο στην εποχή της πανδημίας και σίγουρα πολύ μεγαλύτερο απ' όσα θα μπορούσαν να κερδίσουν αν απέρριπταν το Australian Open για να παίζουν κάθε εβδομάδα σε μικρότερα τουρνουά όλη αυτή την περίοδο.

"Γιατί όλοι αυτοί οι παίκτες του κυρίως ταμπλό του Australian Open παραπονιούνται για τα μέτρα της καραντίνας; Έχετε την ευκαιρία να ταξιδέψετε και να αγωνιστείτε μετά από μια παγκόσμια πανδημία, όπου οι άνθρωποι υποφέρουν για να επιβιώσουν, τη στιγμή που θα κερδίσετε 100 χιλιάδες δολάρια για να κάθεστε σε ένα δωμάτιο για 2 εβδομάδες;"

Η Vickery, η οποία βρίσκεται στο Νο.257 της παγκόσμιας κατάταξης, αγωνίστηκε στο Ντουμπάι πριν μερικές ημέρες αλλά ηττήθηκε στον 2ο γύρο των προκριματικών του Australian Open από την Olga Danilovic.

Εκτός από την δική της αντίδραση, που πήρε πολλά θετικά σχόλια, υπήρξε και η απολογία της Alize Cornet. Η Γαλλίδα χθες επιτέθηκε στην Tennis Australia, λέγοντας πως οι μισοί παίκτες δούλευαν τόσο καιρό άδικα, αφού πολλοί απ' αυτούς θα αναγκαστούν να αγωνιστούν χωρίς να προπονηθούν. Το Tweet της όμως ξεσήκωσε πολλές αντιδράσεις, κυρίως από ντόπιους της Μελβούρνης που της εξήγησαν ότι οι ίδιοι πέρασαν πολύ χειρότερα για να φτάσουν σ' αυτό το σημείο και να έχουν μια covid-free πόλη. Η Γαλλίδα κατέβασε τη δημοσίευση και σήμερα απολογήθηκε μετανιωμένη σ' αυτόν τον κόσμο.

"Μετά το τελευταίο μου (διαγραμμένο) tweet, νιώθω την ανάγκη να απολογηθώ στον λαό της Αυστραλίας. Οι αντιδράσεις σας σ' αυτό το χωρίς πρόθεσεις σχόλιο, με έκανε να καταλάβω ότι ήταν μια δύσκολη χρονιά και υποφέρατε πολύ. Υποθέτω νιώθω λίγη νευρικότητα με όλο αυτό και καλύτερα να κλείσω το στόμα μου. Κάποιες φορές κάνουμε λάθη και το τελευταίο πράγμα που ήθελα ήταν να σας πληγώσω."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots