Σκέφτονται ακόμα και μποϊκοτάζ οι παίκτες

 
Σκέφτονται ακόμα και μποϊκοτάζ οι παίκτες
tennisnews team Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021 - 13:53

Έχοντας πολλά παράπονα από την Tennis Australia, o παίκτες έβαλαν στο τραπέζι ακόμα και το ενδεχόμενο να μποϊκοτάρουν τα τουρνουά, αν δεν βρεθούν άμεσα λύσεις.

Δεν ξεκίνησε καλά η περίοδος της υποχρεωτικής καραντίνας στη Μελβούρνη, με ήδη 47 παίκτες και παίκτριες να μπαίνουν σε καθεστώς αυστηρότερης καραντίνας και να μην έχουν τη δυνατότητα να προπονηθούν, με τον αριθμό αυτόν να αναμένεται να φτάσει γύρω στα 70 άτομα, μετά και το νέο κρούσμα που ανιχνεύτηκε σε πτήση από την Ντόχα.

Σε μια από τις ομαδικές συνομιλίες που έχουν οι παίκτες στο WhatsApp, συζητήθηκε το ζήτημα της παραπληροφόρησης, που και χθες τέθηκε δημόσια από τις Belinda Bencic και Sorana Cirstea. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε από αρκετούς πως αυτό που γνώριζαν πριν ταξιδέψουν, ήταν ότι αν υπάρχει κρούσμα στην πτήση, θα απομονωθεί μόνο ένα τμήμα του αεροπλάνου και όχι ολόκληρο το αεροπλάνο.

Αναφέρθηκε ακόμα πως οι παίκτες που δεν θα έχουν δικαίωμα να προπονηθούν πρέπει τουλάχιστον να πάρουν μεγαλύτερα δωμάτια με όργανα γυμναστικής. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν μόνο ποδήλατα, στα δωμάτια των seeded παικτών και παικτριών.

Μια ακόμα πρόταση που ακούστηκε, είναι να δημιουργηθεί ένα νέο bubble για όσους παίκτες πρέπει να ακολουθήσουν πιο αυστηρή καραντίνα, ώστε να κάνουν προπονήσεις σε άλλα γήπεδα, απ' αυτά που χρησιμοποιούν οι υπόλοιποι παίκτες. Αυτή η πρόταση ωστόσο δεν μοιάζει και πολύ πιθανή, δεδομένου ότι δεν υπάρχει αρκετός χρόνος και επιπλέον το τελευταίο πράγμα που θα ήθελαν οι Αυστραλοί, είναι να ρισκάρουν το παραμικρό, στην πιθανότητα που τις επόμενες ημέρες βρεθεί ο ιός σε κάποιους από τους αποκλεισμένους παίκτες.

Σε περίπτωση πάντως που δεν γίνει τίποτα, οι παίκτες δεν σκοπεύουν να μείνουν άπραγοι. Στο τραπέζι, όπως αναφέρουν πληροφορίες της ισπανικής Marca, μπήκε ακόμα και το ενδεχόμενο του μποϊκοτάζ. Μια άλλη αντίδραση που ακούστηκε, είναι αυτή των μαζικών εγκαταλείψεων, δηλαδή οι παίκτες να βγαίνουν στο court αλλά να σταματάνε τους αγώνες μετά από λίγα games ως διαμαρτυρία.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots