Ξεκίνησαν να προπονούνται Rafa, Nole, Serena (vid)

 
Ξεκίνησαν να προπονούνται Rafa, Nole, Serena (vid)
tennisnews team Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021 - 20:22

Την ώρα που στη Μελβούρνη ήδη 47 παίκτες και παίκτριες έχουν μπει σε αυστηρή καραντίνα και δεν έχουν δικαίωμα να προπονηθούν, οι Rafael Nadal, Novak Djokovic και Serena Williams ξεκίνησαν ήδη τις προπονήσεις στην Αδελαΐδα, όπου απολαμβάνουν περισσότερα προνόμια, αλλά έχουν εξίσου αυστηρή επιτήρηση, με ένα περιπολικό να τους συνοδεύει σε κάθε τους μετακίνηση.

Το πρωί του Σαββάτου, οι κορυφαίοι παίκτες που θα κάνουν την καραντίνα τους στην Αδελαΐδα, έκαναν τις πρώτες τους προπονήσεις, υπό αυστηρή επιτήρηση, καθώς στη μεταφορά τους με το mini bus τους συνόδευαν περιπολικά της αστυνομίας.

Παρόλα αυτά όμως, υπάρχει ξεκάθαρη διαφορετική μεταχείρηση από την Tennis Australia, που έχει κατηγορηθεί δριμύτατα τις τελευταίες ώρες γι' αυτό, ιδιαίτερα μετά και τα πρώτα θετικά κρούσματα που βρέθηκαν σε δυο πτήσεις τσάρτερ, που έθεσαν σε αυστηρή καραντίνα 47 παίκτες και παίκτριες.

Την ώρα που στη Μελβούρνη αντιμετωπίζονται προβλήματα όπως καθυστέρηση με την έναρξη των προπονήσεων λόγω προβλήματος στην οργάνωση, αλλά και κακής ποιότητας ξενοδοχεία, προκαλώντας ζητήματα ακόμα και σε παίκτες που θα έχουν τη δυνατότητα να προπονηθούν από αύριο - πόσω μάλλον σε όσους δεν έχουν δικαίωμα να βγουν από τα δωμάτια τους για τις επόμενες δυο εβδομάδες, στην Αδελαΐδα, όπου θα μείνουν μέχρι το τέλος του μήνα οι Nadal, Djokovic, Serena, Venus Williams, Dominic Thiem, Naomi Osaka και οι παρτενέρ τους στις προπονήσεις, τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά.

Όπως κατήγγειλε ένας από τους παίκτες που βρίσκονται στη Μελβούρνη, ο Philipp Oswald, οι Nadal, Djokovic και Thiem πήραν μαζί τους στην Αυστραλία πολύ περισσότερα άτομα από τους υπόλοιπους, ενώ στο ξενοδοχείο τους υπάρχει και γυμναστήριο, που σημαίνει ότι μπορούν να δουλέψουν πολύ περισσότερο απ' όσους βρίσκονται στη Μελβούρνη, όπου ο χρόνος του γυμναστηρίου συγκαταλέγεται στο συνολικό όριο των 5 ωρών την ημέρα που έχει ο καθένας στη διάθεσή του για προπόνηση και γυμναστική, εκτός του ξενοδοχείου.

"Φυσικά δεν είμαι εκεί, αλλά ξέρω τι γίνεται γιατί τα συζητάμε στην ομαδική συνομιλία. Οι συνθήκες είναι πολύ καλύτερες εκεί. Οι παίκτες επιτρέπεται να έχουν πολύ περισσότερα άτομα στις ομάδες τους. Ο Medvedev και ο Zverev, για παράδειγμα, πήραν μαζί τους μόνο από δυο άτομα, ενώ οι Thiem, Nadal και Djokovic έχουν γύρω στα 10 άτομα ο καθένας! Επίσης έχουν γυμναστήριο στο ξενοδοχείο τους, οπότε δεν χρειάζεται να κάνουν το πρόγραμμά τους εντός του πενταώρου. Υπήρξε πολύ μεγάλη συζήτηση γι' αυτό στο chat και οι άλλοι παίκτες είναι επίσης αναστατωμένοι", είπε ο Αυστριακός τενίστας στο tennisnet.com.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots