"Υπομονή" ζήτησε το Australian Open

 
"Υπομονή" ζήτησε το Australian Open
tennisnews team Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021 - 14:02

Πριν από λίγη ώρα ο διευθυντής του Australian Open, Craig Tiley, πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη με τους παίκτες που βρίσκονται στη Μελβούρνη. Θυμίζουμε πως 47 από αυτούς, ανάμεσα τους και η Μαρία Σάκκαρη, τέθηκαν σε καθεστώς αυστηρής καραντίνας και δεν μπορούν να βγουν από τα δωμάτια τους.

Ο ισχυρός άνδρας της Tennis Australia και του Australian Open, Craig Tiley, συνομίλησε με τους παίκτες μέσω μιας τηλεδιάσκεψης στο Zoom, σχετικά με την υπόθεση των τριών θετικών κρουσμάτων από τις πτήσεις τσάρτερ από το Λος Άντζελες και το Άμπου Ντάμπι.

Όσοι παίκτες και παίκτριες βρισκόντουσαν σ' αυτές τις δυο πτήσεις, 47 στο σύνολο, θα πρέπει σύμφωνα με το πρωτόκολλο να κάνουν πιο αυστηρή καραντίνα από τους υπόλοιπους και δεν θα έχουν τη δυνατότητα να προπονούνται τις επόμενες 14 ημέρες! Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες που έρχονται από τη Μελβούρνη, στην πτήση του Άμπου Ντάμπι βρισκόταν και η Μαρία Σάκκαρη.

Ο Tiley ενημέρωσε τους παίκτες πως συνολικά 1.257 άτομα έφτασαν στην Αυστραλία για τα τουρνουά της αυστραλιανής σεζόν, ενώ αναμένεται να εγκριθεί από την κυβέρνηση της Βικτόρια το πλάνο για 50% πληρότητα φιλάθλων στα γήπεδα του Melbourne Park, γι' αυτό και θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τους κανονισμούς. Θυμίζουμε πως μέχρι στιγμής έχει ανακοινωθεί 25% πληρότητα.

Υπήρξαν βεβαίως αντιδράσεις από τους παίκτες και σύμφωνα με όσα αναφέρει η ισπανική Marca, υπήρξαν φωνές που κατηγόρησαν τον Tiley ότι ενδιαφέρεται μόνο για 6 ανθρώπους, αναφερόμενοι στους 3 πρώτους και στις 3 πρώτες της παγκόσμιας κατάταξης, που σε αντίθεση με εκείνους, μένουν σε υπερπολυτελή δωμάτια σε ξενοδοχείο της Αδελαΐδας.

Έγιναν ακόμα παράπονα για το φαγητό και την εξυπηρέτηση, ενώ κάποιοι εξήγησαν πως δεν είναι δυνατό να περάσουν 14 ημέρες σε ένα δωμάτιο, όπου υπάρχει μόνο ένα ποδήλατο γυμναστικής.

Ο Tiley ζήτησε υπομονή, λέγοντας πως 1.500 εξειδικευμένοι άνθρωποι στον Covid-19, εργάζονται αυτή την περίοδο μόνο για εκείνους. Για την ώρα, δεν υπήρξε ενημέρωση για το αν θα αλλάξει κάτι σχετικά με τον προγραμματισμό. Σίγουρα θα πρέπει να βγουν τα αποτελέσματα και από τις τελευταίες πτήσεις που έφτασαν σήμερα στη Μελβούρνη, ώστε να γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό των παικτών που θα κληθούν να κάνουν πιο αυστηρή καραντίνα.

H Kirsten Flipkens είναι μια από τις παίκτριες που έφτασαν σήμερα στη Μελβούρνη και ανέφερε σε δημοσίευσή της πως θα είναι πολύ άδικο αν όντως οι παίκτες αυτοί δεν προπονηθούν καθόλου τις επόμενες δυο εβδομάδες. Πρότεινε μάλιστα να ισχύσουν τα ίδια μέτρα για όλους, ή να μεταφερθεί μια εβδομάδα αργότερα το Australian Open.

"Όχι δεν είμαι (ακόμα περιμένουμε αποτελέσματα) σε ένα από τα 'μολυσμένα' αεροπλάνα, αλλά είναι δίκαιο να πω πως όλοι μας πρέπει να κάνουμε καραντίνα για δυο εβδομάδες, ειδάλλως να μεταφερθεί μια εβδομάδα αργότερα το Australian Open. Δυο εβδομάδες σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου χωρίς προπονήσεις είναι τρελό γι' αυτούς τους παίκτες", έγραψε η Βελγίδα τενίστρια.

Μια από τις παίκτριες που βρισκόντουσαν στο αεροπλάνο από το Άμπου Ντάμπι, η Yulia Putintseva, υποστήριξε πως δεν υπήρξε ενημέρωση για το συγκεκριμένο μέτρο και πως αν το γνώριζε μπορεί να έπαιρνε διαφορετική απόφαση.

Τέλος, υπάρχει πληροφορία πως κάποιοι παίκτες προσπάθησαν να φύγουν σε ένα από τα ξενοδοχεία που έκλεισε η Tennis Australia στη Μελβούρνη, παρότι ακόμα βρισκόμαστε στην έναρξη της καραντίνας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, σε κάθε όροφο υπάρχει ένας άνθρωπος της ασφάλειας από το τουρνουά που επιβλέπει τους παίκτες και αν το ξανακάνουν κινδυνεύουν με αποκλεισμό από όλα τα τουρνουά!

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots