Australian Open: "Καμία ειδική μεταχείριση στον Murray"

 
Andy Murray
Andy Murray Φωτογραφία: Darren Carroll / USTA
tennisnews team Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2021 - 15:17

Όπως όλα δείχνουν, ο Andy Murray θα χάσει ακόμα ένα Grand Slam.

Δεν σκοπεύει να κάνει καμιά ειδική μεταχείριση το Australian Open και η κυβέρνηση της Βικτόρια για την περίπτωση του Andy Murray, που πρίν λίγες μέρες έκανε τεστ και ήταν θετικός στον Covid-19, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να μπει στο αεροπλάνο για τη Μελβούρνη.

Μετά τη χθεσινή ανακοίνωση των νέων, ο Murray άφησε ανοιχτό ένα ενδεχόμενο να μπορέσει να συμμετέχει στο Australian Open, όπου ήταν 5 φορές φιναλίστ, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου όμως, αυτό δεν θα μπορέσει να συμβεί. Η ελπίδα του να γίνει μια εξαίρεση που θα του επιτρέψει να ταξιδέψει μόνος του στη Μελβούρνη σε μερικές ημέρες εξανεμίζεται από τις σημερινές δηλώσεις του Υπουργού Υγείας της κυβέρνησης της Βικτόριας, Martin Foley, που ξεκαθάρισε ότι δεν σκοπεύουν να κάνουν καμιά εξαίρεση και να παραβλέψουν τους καλά μελετημένους κανονισμούς.

"Σχετικά με τον κύριο Murray, έχουμε ξεκαθαρίσει από την αρχή ότι όσοι έχουν θετικό τεστ, δεν μπορούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα και να συμπεριληφθούν στις πτήσεις για τη Μελβούρνη και την Αυστραλία", είπε την Παρασκευή ο Martin Foley.

"Ο κύριος Murray και τα άλλα 1.240 άτομα ήταν μέρος του προγράμματος, έπρεπε να μας παρουσιάσουν αρνητικό τεστ πριν έρθουν στη Μελβούρνη. Οπότε αν ερχόταν ο κύριος Murray εδώ, κάτι για το οποίο δεν υπάρχει καμιά ένδειξη μέχρι στιγμής, θα έπρεπε να ακολουθήσει όλους τους αυστηρούς κανονισμούς, όπως και όλοι οι υπόλοιποι. Οποιοσδήποτε βγει θετικός πριν προσπαθήσουμε να τον φέρουμε στην Αυστραλία, θα απορριφθεί", συμπλήρωσε.

Πριν ξεκινήσουν οι πτήσεις για Αυστραλία, θετικοί στον ιό βρέθηκαν οι Murray, Madison Keys, Alejandro Davidovich Fokina και ο προπονητής του Dominic Thiem, Nicolas Massu. Σε κανέναν δεν επιτράπηκε να ταξιδέψει. Υπήρξε ένα θετικό τεστ και για τον Tennys Sandgren, μαζί όμως σε άλλα αρνητικά, καθώς ο Αμερικανός είχε περάσει τον ιό τον Νοέμβριο και σ' αυτή την περίπτωση είναι γνωστό πως το PCR τεστ μπορεί να κάνει λάθος.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί, πως είδαμε την αυστηρότητα των κανονισμών και στην περίπτωση του προπονητή του Rafael Nadal, Carlos Moya, που δεν μπορούσε να πετάξει χθες με την ομάδα του Ισπανού και εν τέλει δεν θα είναι επίσης στo Australian Open, καθώς το αίτημά του για να ταξιδέψει μόνος του σε μερικές ημέρες δεν έγινε δεκτό.

Οι περισσότεροι παίκτες που θα αγωνιστούν στα τουρνουά της Αυστραλίας τον Φεβρουάριο έχουν ήδη ξεκινήσει την αντίστροφη μέτρηση της καραντίνας 14 ημερών. Το Australian Open θα διεξαχθεί από τις 8 έως τις 21 Φεβρουαρίου.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots