Χωρίς Moya o Nadal, λόγω πρωτοκόλλου

 
Carlos Moya & Rafael Nadal
Carlos Moya & Rafael Nadal Φωτογραφία: Instagral (@rafaelnadal)
tennisnews team Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2021 - 12:15

Τα αυστηρά πρωτόκολλα της Αυστραλίας θα "χωρίσουν" τον Rafael Nadal με τον Carlos Moya, καθώς ο "Matador" θα ταξιδέψει στη Μελβούρνη χωρίς τον βασικό του προπονητή.

Ο Moya είχε σκοπό να ταξιδέψει λίγο αργότερα στην Αυστραλία, καθώς δεν έχει τη δυνατότητα να το κάνει τη μέρα που θα πάει και ο Nadal, αυτό ωστόσο δεν του επιτράπηκε ούτε κατ' εξαίρεση από την Tennis Australia και την αυστραλιανή κυβέρνηση.

Συνεπώς, όπως δημοσίευσε και η ισπανική Marca, ο Moya δεν θα βρίσκεται κοντά στον Nadal στα πρώτα του τουρνουά για το 2021 στη Μελβούρνη, το ATP Cup και τo Australian Open, όπου θα διεκδικήσει τον 21ο Grand Slam τίτλο και το προσπέρασμα του μεγάλου ρεκόρ του Roger Federer.

Οι προγραμματισμένες πτήσεις για τη Μελβούρνη και την Αδελαΐδα, όπου έχουν ετοιμαστεί τα δυο bubble της Tennis Australia, έχουν ήδη ξεκινήσει, από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Θα ακολουθήσουν η Ευρώπη και η Μέση Ανατολή, όπου βρίσκονται και οι υπόλοιποι παίκτες, με καταληκτική ημερομηνία το Σάββατο, 16 Ιανουαρίου. Συνολικά, υπολογίζεται πως θα φιλοξενηθούν 1.200 άτομα - παίκτες και προπονητές - για να κάνουν καραντίνα στα bubble της Μελβούρνης και της Αδελαΐδα τις επόμενες 14 ημέρες, ενώ όλοι τους θα είναι στη Μελβούρνη έως τις 30 Ιανουαρίου.

Σε αντίθεση με τον Moya, μαζί με τον Nadal θα ταξιδέψει ο επίσης στενός του συνεργάτης, Francisco Roig, ο οποίος ήταν και πέρσι ο αρχηγός της Ισπανίας στο ATP Cup.

"Μετά από συζήτηση που είχα με τον Rafa, αποφασίσαμε να μην ταξιδέψω στη Μελβούρνη με την ομάδα. Ήθελα να είμαι στο Australian Open όπως και κάθε χρόνο, αλλά η αυστραλιανή κυβέρνηση δεν μου επιτρέπει να ταξιδέψω ξεχωριστά και να είμαι εκεί στις αρχές του τουρνουά. Θα αναγκαστώ να το παρακολουθήσω από το σπίτι μου, εξαιτίας αυτής της ιδιαίτερης κατάστασης", είπε ο Moya σε ανακοίνωσή του.

Μαζί με τους Nadal και Roig θα ταξιδέψει και ο Marc Lopez, ο παίκτης με τον οποίο θα κάνει προπονήσεις ο κάτοχος 20 Grand Slam τίτλων κατά τη διάρκεια της 1ης εβδομάδας της καραντίνας.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots