Δυσαρεστημένος με την Tennis Australia o Djokovic

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic Φωτογραφία: Novak Tennis Center
tennisnews team Κυριακή, 10 Ιανουαρίου 2021 - 19:55

Στον Novak Djokovic δεν άρεσε η πρωτοβουλία της Tennis Australia να σχεδιάσει μια διαφορετική καραντίνα για τους κορυφαίους παίκτες στην Αδελαΐδα.

Οι τρεις πρώτοι και οι τρεις πρώτες στην παγκόσμια κατάταξη, μαζί με τους παίκτες που θα προπονούνται μαζί κατά τη διάρκεια της καραντίνας, αλλά και κάποιους άλλους αστέρες όπως η Serena Williams, θα περάσουν την 14ημερη υποχρεωτική καραντίνα στην Αδελαΐδα και όχι στη Μελβούρνη, όπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή από τον Craig Tiley, πρόεδρο της Tennis Australia και διευθυντή του Australian Open.

Εκεί θα γίνει μάλιστα και ένα τουρνουά επίδειξης με τη συμμετοχή αρκετών εξ αυτών, στις 29 Ιανουαρίου, αμέσως πριν ταξιδέψουν στη Μελβούρνη για τα τουρνουά της αυστραλιανής σεζόν.

Η ιδέα ενός διαφορετικού bubble για τους κορυφαίους, που ήταν μια εξέλιξη της τελευταίας στιγμής, έχει δεχθεί ήδη έντονη κριτική από πολλές πλευρές. Ακόμα και από τον ίδιο τον Novak Djokovic, που σύμφωνα με τη Marca εξέφρασε τον προβληματισμό τους σε μια από τις ομαδικές συνομιλίες παικτών που υπάρχουν στο WhatsApp.

Στη συγκεκριμένη συνομιλία βρίσκονται μέλη της PTPA, της ένωσης παικτών που ξεκίνησαν ο Djokovic και ο Vasek Pospisil, με τον κορυφαίο τενίστα του κόσμου να ομολογεί πως διαφωνεί με την καραντίνα στην Αδελαΐδα και τη διαφορετική μεταχείριση προς τους κορυφαίους.

Μένει να δούμε αν ο Djokovic ταξιδέψει στην Αδελαΐδα, η επιλέξει να μείνει στη Μελβούρνη με όλους τους υπόλοιπους.

Θυμίζουμε πως στη Μελβούρνη ο Σέρβος θα δώσει τα πρώτα του δυο τουρνουά στη χρονιά, όντας και στα δυο υπερασπιστής του τίτλου. Την πρώτη εβδομάδα (1-5 Φεβρουαρίου) θα αγωνιστεί στο ATP Cup με τη Σερβία και στη συνέχεια στο Australian Open (8-21 Φεβρουαρίου), όπου θα διεκδικήσει τον 9ο τίτλο του, 18ο συνολικά σε Grand Slam διοργάνωση.

Αυτή την περίοδο ο Djokovic, έχοντας ολοκληρώσει το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας του για το 2021 στο Βελιγράδι, προπονείται στο δεύτερο σπίτι του στη Μαρβέγια της Ισπανίας, μαζί με τον Marian Vajda.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots