Καραντίνα στην Αδελαΐδα για Nole και Rafa

 
Novak Djokovic & Rafa Nadal
Novak Djokovic & Rafa Nadal Φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image
tennisnews team Παρασκευή, 08 Ιανουαρίου 2021 - 11:55

Οι κορυφαίοι και οι κορυφαίες της παγκόσμιας κατάταξης, αναμένεται να κάνουν καραντίνα εκτός Μελβούρνης και σε διαφορετικές συνθήκες από τους υπόλοιπους, ενόψει του Australian Open.

Απ' ότι φαίνεται η Tennis Australia έχει διαφορετικά σχέδια για τους κορυφαίους παίκτες της παγκόσμιας κατάταξης, ενόψει της αυστραλιανής σεζόν, που πλησιάζει.

Σε μια εβδομάδα περίπου οι παίκτες θα πρέπει να ταξιδέψουν στην Αυστραλία για να ξεκινήσει η καραντίνα 14 ημερών που θα πρέπει όλοι να περάσουν, πριν αγωνιστούν στα τουρνουά της Μελβούρνης. Οι περισσότεροι θα κάνουν καραντίνα στη Μελβούρνη και θα προπονούνται στα γήπεδα του Melbourne Park, όχι όμως και όλοι, όπως ανακοινώθηκε από τον Craig Tiley.

Ο ισχυρός άνδρας της Tennis Australia ανακοίνωσε σε εμφάνισή του στο Tennis Channel πως οι τρεις κορυφαίοι και οι τρεις κορυφαίες της κατάταξης, δηλαδή οι Novak Djokovic, Rafael Nadal, Dominic Thiem, Ashley Barty, Simona Halep και Naomi Osaka, θα ταξιδέψουν στην Αδελαΐδα και όχι στη Μελβούρνη, κάνοντας καραντίνα σε διαφορετικό μέρος από τους υπόλοιπους.

Στην Αδελαΐδα θα βρεθούν και οι παίκτες με τους οποίους έχουν κάνει ομάδες οι παραπάνω, προκειμένου να προπονούνται μαζί σ' αυτή την περίοδο των 14 ημερών. Για παράδειγμα ο Nadal έχει επιλέξει να προπονείται με τον Jannik Sinner, ο Djokovic με τον Filip Krajinovic και ο Thiem με τον συμπατριώτη του, Dennis Novak.

Θα υπάρχουν όμως και περισσότεροι Top 10 παίκτες στην Αδελαΐδα, καθώς οι Alexander Zverev και Andrey Rublev, έχουν επιλέξουν να προπονούνται μαζί με τους Thiem και Novak τη δεύτερη εβδομάδα της καραντίνας, όταν και οι παίκτες που έχουν βγει αρνητικοί στον Covid-19 και στα τρια τεστ που θα έχουν κάνει ως τότε, θα έχουν το δικαίωμα να προπονούνται ανά τετράδες.

Στην Αδελαΐδα θα γίνει και ένα τουρνουά επίδειξης το διήμερο 29-30 Ιανουαρίου για τους παίκτες που θα είναι εκεί, αμέσως πριν δηλαδή ταξιδέψουν στη Μελβούρνη για τα πρώτα τουρνουά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots