Wild Card για το Australian Open o Murray

 
Andy Murray
Andy Murray Φωτογραφία: Darren Carroll / USTA
tennisnews team Κυριακή, 27 Δεκεμβρίου 2020 - 16:58

Ο Andy Murray, o οποίος βρίσκεται στο Νο.122 της παγκόσμιας κατάταξης, εξασφάλισε την παρουσία του στο κυρίως ταμπλό του πρώτου Grand Slam της χρονιάς.

Ο Murray δεν βρίσκεται στη λίστα συμμετεχόντων του προκριματικού ταμπλό του Australian Open, που δημοσιεύτηκε σήμερα, καθώς του προσφέρθηκε wild card από την Tennis Australia, κάτι που λίγο πολύ αναμενόταν.

Ο 33χρονος Βρετανός, κάτοχος 3 Grand Slam τίτλων και 5 φορές φιναλίστ στο Australian Open, ο οποίος υπέφερε από χρόνιο πρόβλημα στο ισχίο, είχε δώσει μάχη για 5 σετ απέναντι στον Roberto Bautista Agut την τελευταία φορά που αγωνίστηκε στη Μελβούρνη, πριν από 2 χρόνια. Είχε χάσει εκείνο το ματς και μέσα σε δάκρυα ανακοίνωσε πως ίσως και η καριέρα του να είχε τελείωσει εκεί. Τελικά έκανε μια εγχείρηση με αρκετό ρίσκο, δούλεψε σκληρά και επανήλθε σε πολύ καλύτερη κατάσταση, παίζοντας σε αρκετά υψηλό επίπεδο, παρόλο που ακόμα δεν έχει βρεθεί στο καλύτερό του επίπεδο.

"Καλωσορίζουμε τον Andy πίσω στη Μελβούρνη με ανοιχτές τις αγκάλες. Ως 5 φορές φιναλίστ της διοργάνωσης, έχει συμβάλλει για να γίνουν πολλοί εκπληκτικοί αγώνες και να δημιουργηθούν σπουδαίες ιστορίες στην πρόσφατη ιστορία του Australian Open", δήλωσε ο διευθυντής του αυστραλιανού Grand Slam, Craig Tiley.

"Η αποχώρησή του ήταν μια πολύ συγκινητική στιγμή και το να τον βλέπουμε να είναι και πάλι εδώ, αφού υποβλήθηκε σε μια πολύ μεγάλη εγχείρηση, θα είναι ένα από τα highlights του Australian Open του 2021. Του ευχόμαστε τα καλύτερα και ανυπομονούμε να τον δούμε το 2021."

Θυμίζουμε πως ο Murray αναμένεται να ξεκινήσει τη σεζόν του σε περίπου 10 ημέρες. Στις 8 Ιανουαρίου θα δώσει τον πρώτο του αγώνα στο Delray Beach Open στη Φλόριντα, όπου επίσης πήρε wild card.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots