"Ο Roger δεσμεύτηκε να έρθει Μελβούρνη"

 
Roger Federer
Roger Federer Φωτογραφία: tennisnews.gr
tennisnews team Κυριακή, 20 Δεκεμβρίου 2020 - 11:49

Αισιόδοξες κουβέντες σχετικά με τη συμμετοχή του Roger Federer στο Australian Open, από τον πρόεδρο της Tennis Australia, Craig Tiley.

Η τελευταία εβδομάδα, μετά και την παρουσία του Federer στα Swiss Sports Awards, δημιούργησε πολλές αμφιβολίες και ανησυχίες στους φίλους του Ελβετού, που ενδεχομένως να είχαν και σίγουρη την επιστροφή του στην Αυστραλία το 2021.

Για την ώρα, κανείς δεν μπορεί να μιλήσει με σιγουριά για το πρόγραμμα του Federer, συμπεριλαμβανομένων και των πιο στενών του συνεργατών, καθώς όπως χαρακτηριστικά είχε τονίσει και ο Ivan Ljubicic πριν λίγες ημέρες, οι 3 επόμενες εβδομάδες θα είναι καθοριστικές.

Ο διευθυντής του Australian Open και πρόεδρος της Tennis Australia, Craig Tiley, είχε πάντως επικοινωνία με τον κάτοχο 20 Grand Slam τίτλων, που φάνηκε θετικός στο ενδεχόμενο να αγωνιστεί στη Μελβούρνη τον Φεβρουάριο και από εκεί και πέρα αυτό που θα χρειαστεί για να το κάνει θα είναι να νιώσει έτοιμος και σωματικά.

"Κάθε παίκτης, συμπεριλαμβανομένου και του Roger, έχει δεσμευτεί να ταξιδέψει στη Μελβούρνη και να παίξει", είπε χαρακτηριστικά ο Tiley.

"Είμαστε σε επαφή μαζί του και με την ομάδα του εδώ και 3 ημέρες, είναι στο Ντουμπάι και προπονείται. Βρίσκεται σε μια φυσιολογική ρουτίνα pre-season. Μας είπε πως η 8η Φεβρουαρίου είναι μια ημερομηνία που τον βολεύει καλύτερα σε σχέση με την προετοιμασία του για το Australian Open, αλλά πολλά θα εξαρτηθούν από το πως θα αντιδράσει το γόνατό του τις επόμενες 2-3 εβδομάδες."

Εδώ και λίγες ημέρες, ο Federer πραγματοποιεί την προετοιμασία του στο Ντουμπάι μαζί με τον Ivan Ljubicic, σε ακόμα μια πολύ θετική είδηση για την επιστροφή του. Σε λιγότερο από 4 εβδομάδες θα γνωρίζουμε ποιοι παίκτες θα αγωνιστούν στο πρώτο Grand Slam του 2021, καθώς όλοι θα πρέπει να ταξιδέψουν στη Μελβούρνη μέχρι τις 16 Ιανουαρίου και για τις επόμενες 14 ημέρες να μείνουν σε καραντίνα. Ο Federer, ως πρώην πρωταθλητής του Australian Open, έχει δικαίωμα να ταξιδέψει στην Αυστραλία μαζί με 4 συνοδούς.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots