Australian Open: Σύντομα οι λεπτομέρειες - πιθανή 75% πληρότητα στα γήπεδα!

 
Australian Open: Σύντομα οι λεπτομέρειες - πιθανή 75% πληρότητα στα γήπεδα!
tennisnews team Τρίτη, 01 Δεκεμβρίου 2020 - 15:15

Από τη νέα σύσκεψη που έκαναν τα διοικητικά όργανα της Tennis Australia και η κυβέρνηση της Βικτώρια, προέκυψε πως πολύ σύντομα θα έχουμε αναλυτικές λεπτομέρειες για το Australian Open του 2021, καθώς και προπώληση εισιτηρίων, με το πιο αισιόδοξο σενάριο να κάνει λόγο ακόμα και για 75% πληρότητα!

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της The Age, μετά τη σημερινή σύσκεψη απομακρύνθηκε ακόμα περισσότερο το χειρότερο σενάριο για το Australian Open του 2021, που είναι η ακύρωσή του ή μια μεγάλη αναβολή. Το τουρνουά αναμένεται να αναβληθεί για 1 ή 2 εβδομάδες (από τις 18 Ιανουαρίου 2021), ωστόσο όλα βαίνουν θετικά σχετικά με τη διεξαγωγή του και τα διοικητικά όργανα της Tennis Australia εκφράζουν αισιοδοξία, πως ίσως και μέσα στην εβδομάδα έχουμε όλες τις λεπτομέρειες της διοργάνωσης.

Ένα απ' αυτά θα είναι και η ημερομηνία έναρξης της προπώλησης των εισιτηρίων, καθώς όπως όλα δείχνουν το Australian Open θα έχει θεατές. Μάλιστα, κάποια αισιόδοξα αλλά όχι ανεδαφικά σενάρια, κάνουν λόγο και για 75% πληρότητα. Θυμίζουμε πως η Αυστραλία συνεχίζει να κρατάει σε πάρα πολύ χαμηλά νούμερα τα κρούσματα του Covid-19 και αν δεν αλλάξει κάτι, μόλις παίκτες και προπονητές περάσουν από την προληπτική καραντίνα 14 ημερών, ένα τέτοιο σενάριο θα είναι αρκετά εφικτό.

"Βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία με την παγκόσμια κοινότητα του τένις, συμπεριλαμβανομένων και των δυo tour (ATP & WTA), τους παίκτες και τις ομάδες τους, καθώς συνεργαζόμαστε μαζί τους και τους συμβουλευοαστε για τον σχεδιασμό και για το πως θα μπορέσουν να πραγματοποιήσουν με ασφάλεια την προετοιμασία τους για ένα Grand Slam στην πολιτεία της Βικτώρια και στις υπάρχουσες συνθήκες υποχρεωτικής καραντίνας", δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Tennis Australia, Craig Tiley.  

"Είναι κατανοητό πως υπήρξαν διάφορες εικασίες στον δημόσιο διάλογο σχετικά με τα σχέδια μας, αλλά και τις ιδιωτικές συνομιλίες που έγιναν, όμως η θέση μας παραμένει σαφής. Τα πάντα απαιτούν την έγκριση και τη συμφωνία της κυβέρνησης της Βικτώρια, πριν μπορέσουμε να επιβεβαιώσουμε κάτι. Η προστασία και η ασφάλεια της κοινότητας διατηρεί πρωταρχική σημασία στις συζητήσεις μας. Πολύ σύντομα θα ανακοινώσουμε τις λεπτομέρειες, ακόμα και το πότε θα κυκλοφορήσουν τα εισιτήρια."

Αισιόδοξες ήταν και οι δηλώσεις του υπουργού αθλητισμού της πολιτείας της Βικτώρια, Martin Pakula: "Δουλεύουμε στενά με την Tennis Australia για τις ρυθμίσεις του Australian Open του 2021 και είμαστε σίγουροι πως θα γίνει στις αρχές του έτους. Λαμβάνοντας υπόψη τα πρωτόκολλα που θα πρέπει να τηρήσουν οι παίκτες και το προσωπικό, καταλαβαίνουμε πως η Tennis Australia θα χρειαστεί να συζητήσει σε βάθος για όλα τα θέματα με την ATP και την WTA, και τους υποστηρίζουμε πλήρως, προκειμένου να αφιερώσουν τον χρόνο που χρειάζεται για να το κάνουν σωστά."

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, οι παίκτες και οι προπονητές θα μένουν σε διάφορα ξενοδοχεία της Μελβούρνης όπου θα διατηρηθεί καθεστώς "bubble", δηλαδή δε θα μπορούν να κυκλοφορούν για δυο εβδομάδες, ωστόσο θα μπορούν σ' αυτό το διάστημα να χρησιμοποιούν τα γήπεδα του Melbourne Park για να προπονούνται, τηρώντας αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots