Εξετάζει προκριματικά σε άλλη... χώρα το Australian Open!

 
Melbourne Park
Melbourne Park
tennisnews team Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020 - 12:36

Μεταξύ των διάφορων σεναρίων που έχουν μπει στο τραπέζι από την Tennis Australia για το επερχόμενο Australian Open, είναι και το να πραγματοποιηθούν σε άλλη χώρα τα προκριματικά του τουρνουά, ώστε να μη χρειαστεί να ακυρωθούν.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες της ισπανικής Marca, οι διοργανωτές του αυστραλιανού Grand Slam δεν θέλουν να χαθούν τα προκριματικά, κάτι που αν γίνει θα μειωθούν περίπου στο μισό οι συμμετοχές των παικτών και των παικτριών συνολικά.

Θυμίζουμε πως το Australian Open είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 18 Ιανουαρίου, όμως εξαιτίας της απόφασης της πολιτείας της Βικτώρια να μην επιτρέψει την είσοδο σε αθλητές από το εξωτερικό μέσα στον Δεκέμβριο, αλλά και των 2 εβδομάδων υποχρεωτικής καραντίνας που επιβάλλει η κυβέρνηση της Αυστραλίας σε όλους τους ταξιδιώτες, το τουρνουά αναμένεται να καθυστερήσει μια ή δυο εβδομάδες. Επίσης τα προκριματικά του Australian Open, που χρειάζονται μια εβδομάδα για να πραγματοποιηθούν, είναι στον αέρα.

Το ρεπορτάζ της Marca ωστόσο κάνει λόγο για ένα νέο σενάριο που μπήκε στο τραπέζι από την Tennis Australia και αφήνει ανοιχτό ένα παράθυρο για να πραγματοποιηθούν τα προκριματικά εκτός Αυστραλίας, την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου. Αρκετά νωρίς δηλαδή, για να μπορέσουν οι παίκτες που θα προκριθούν στο Australian Open να φτάσουν στη Μελβούρνη έως τις 8 Ιανουαρίου και να ξεκινήσουν την περίοδο καραντίνας μαζί με τους υπόλοιπους.

Οι επιλογές σύμφωνα με το δημοσίευμα είναι η αρκετά κοντινή Σιγκαπούρη και οι πιο μακρινές πόλεις του Ντουμπάι και της Ντόχα, όπου όμως οι συνθήκες είναι παρόμοιες με αυτές της Μελβούρνης και γι' αυτό το λόγο πολλοί είναι οι παίκτες που πάνε σ' αυτά τα μέρη για να ολοκληρώσουν τις προετοιμασίες τους πριν ταξιδέψουν στην Αυστραλία.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots