Australian Open: Αισιοδοξία, αλλά και ανησυχία

 
Melbourne Park
Melbourne Park
tennisnews team Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020 - 13:36

Μετά και το τέλος του Roland Garros, το Australian Open είναι το επόμενο Grand Slam και οι Αυστραλοί είναι αισιόδοξοι για την κανονική διεξαγωγή του στη Μελβούρνη, στις προβλεπόμενες ημερομηνίες. Υπάρχει ωστόσο και έντονη ανησυχία σχετικά με τα μέτρα της καραντίνας και τη φιλοξενία φιλάθλων.

Όπως εξήγησε και ο Υπουργός αθλητισμού και τουρισμού, Martin Pakula, πρέπει να γίνει ακόμα αρκετή δουλειά, αλλά το γενικότερο κλίμα είναι αισιόδοξο, σχετικά με τη διεξαγωγή του Australian Open τον Ιανουάριο του 2021. 

Τα πρωτόκολλα για την καραντίνα σχετικά με τους ταξιδιώτες από το εξωτερικό, αλλά και η υποδοχή φιλάθλων στα αθλητικά event, διαφέρουν από περιοχή σε περιοχή στην Αυστραλία και οι διοργανωτές του Australian Open ασκούν πιέσεις προς την κυβέρνηση, ώστε να φανεί πιο ελαστική με τους αθλητές.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Sydney Morning Herald, η Tennis Australia πιέζει τη Μελβούρνη να επιτρέψει στους παίκτες να μην τηρήσουν την πολύ αυστηρή καραντίνα που επιβάλλει σε όσους έρχονται από το εξωτερικό, προκειμένου να μπορούν να προπονηθούν.

"Έχει σημασία το τι θα αποφασιστεί για τους παίκτες, πότε θα τους επιτραπεί να προπονηθούν, επειδή προφανώς δεν μπορείς να μείνεις σε ένα ξενοδοχείο 14 μέρες και να μην μπορείς ούτε να περπατήσεις, ούτε να ασκηθείς", είπε ο Pakula στο Break Point podcast.

"Πρέπει να τους μεταφέρουμε με ασφάλεια από και προς στο Melbourne Park, να τους κρατήσουμε μακριά από τους φιλάθλους και να κρατήσουμε και τους φιλάθλους σε απόσταση μεταξύ τους."

Ένα σημαντικό πλεονέκτημα του Australian Open ήταν ο χρόνος, καθώς το τουρνουά του 2020 έγινε πριν ακόμα χτυπήσει η πανδημία σε παγκόσμιο επίπεδο. Την ώρα που τα υπόλοιπα Grand Slam έδιναν αγώνα δρόμου, καταφέρνοντας τελικά με αρκετά προβλήματα να διεξαχθούν το US Open και το Roland Garros - ενώ το Wimbledon ακυρώθηκε για πρώτη φορά από το 1945 - στην Αυστραλία υπήρχε και υπάρχει ακόμα χρόνος για να προετοιμαστούν.

Ο Ιανουάριος είναι ένας μήνας που ανήκει στην Αυστραλία, τόσο για το ATP Tour, όσο και για το WTA Tour. Πριν το Australian Open, αρκετά τουρνουά πραγματοποιούνται στη χώρα ως τουρνουά προετοιμασίας, στο Περθ, στο Μπρίσμπϊν, στο Σίδνεϊ και σε άλλες πόλεις.

"Αν όλα αυτά τα τουρνουά γίνουν σε αυτές τις πόλεις, τότε οι παίκτες θα υποχρεωθούν να μπουν σε καραντίνα σε αυτές τις πόλεις και δε θα μπορούν να ταξιδέψουν στη Μελβούρνη. Αν δεν γίνουν, τότε όλοι θα έρθουν κατευθείαν στη Μελβούρνη, οπότε θα βρούμε μια λύση εκεί", είπε ο Pakula.

"Εξετάζουμε τις ταξιδιωτικές φούσκες (bubbles) και πρέπει να βρούμε μια λύση και για τους φιλάθλους. Είμαι αισιόδοξος πως το τουρνουά θα γίνει κανονικά και έχω μια συγκρατημένη αισιοδοξία και για την παρουσία κόσμου."

Ο διευθυντής της Tennis Australia, Craig Tiley, είχε πει πρόσφατα ότι το καλύτερο σενάριο στο μυαλό του θα είναι να υπάρχει μια πληρότητα θεατών στο 50%, που ισοδυναμεί με περίπου 400.000 θεατές σε όλη τη διάρκεια του τουρνουά.

"Προφανώς δε θα είναι γεμάτη η Rod Laver Arena, όπως άλλες χρονιές. Το Australian Open είναι πολύ σημαντικό για τον πολιτισμό αυτής της πολιτείας και για τις αθλητικές μας ζωές. Είμαι σίγουρος ότι θα γίνει", κατέληξε ο Pakula.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots