Εξετάζει Aus Open χωρίς φιλάθλους το 2021 η Μελβούρνη! (vid)

 
Εξετάζει Aus Open χωρίς φιλάθλους το 2021 η Μελβούρνη! (vid)
Εξετάζει Aus Open χωρίς φιλάθλους το 2021 η Μελβούρνη! (vid)
tennisnews team Τρίτη, 07 Απριλίου 2020 - 11:16

Μπορεί το Australian Open να απέχει κάτι περισσότερο από 9 μήνες, αλλά η Tennis Australia σκέφτεται ήδη το ενδεχόμενο της διοργάνωσής του κεκλεισμένων των θυρών, αν συνεχιστεί έως τότε να είναι έντονη η παρουσία του COVID-19.

Στη Μελβούρνη θέλουν να είναι έτοιμοι για όλα και εξετάζουν από τώρα το ενδεχόμενο να διοργανώσουν το επόμενο Australian Open κεκλεισμένων των θυρών, ώστε να προστατευτούν παίκτες, τεχνικοί, προπονητές, διαιτητές και άλλοι εργαζόμενοι.

Η Αυστραλία τα πηγαίνει αρκετά καλά με την αντιμετώπιση του κορωνοϊού έως τώρα, καθώς έχει περίπου 6.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα, περίπου 3.500 ενεργούς ασθενείς και μόνο 46 θανάτους. Αριθμοί πολύ ικανοποιητικοί, για μια χώρα τέτοιου μεγέθους.

Κανείς δεν μπορεί να ξέρει πότε θα ανήκει στο παρελθόν η παγκόσμια κρίση του COVID-19, που είναι κοινωνική και οικονομική. Ακόμα και όταν οι περισσότερες χώρες του πλανήτη αρχίσουν να επιστρέφουν στην κανονικότητα, ενδέχεται να μην επιτραπεί αμέσως η κανονική κίνηση των τουριστών, προκειμένου να εμποδιστεί νέα διασπορά του ιού σε παγκόσμια κλίμακα.

Επιπλέον, την εποχή του Australian Open, θα είναι χειμώνας στο βόρειο ημισφαίριο, με τους ειδικούς να εκτιμούν πως τον χειμώνα του 2020 θα έχουμε νέα έξαρση του ιού. Γι' αυτό και δεν είναι διόλου απίθανο η Μελβούρνη να μην αντιμετωπίζει πρόβλημα με τον ιό τον Ιανουάριο του 2021, αλλά να ελλοχεύει ο κίνδυνος μεταφοράς του από τους φιλάθλους που επισκέπτονται απ' όλο τον κόσμο το αυστραλιανό Grand Slam για δυο εβδομάδες.

Φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots