Thiem: "Δε μετανιώνω τίποτα" (vid)

 
Domonic Thiem
Domonic Thiem
tennisnews team Κυριακή, 02 Φεβρουαρίου 2020 - 17:53

O Dominic Thiem ήταν ευχαριστημένος από τον σημερινό του τελικό και από το τουρνουά του συνολικά, εξηγώντας πως δεν υπήρχαν και πολλά πράγματα που μπορούσε να κάνει διαφορετικά ενάντια στον Novak Djokovic.

"Δεν υπήρχαν πολλά που θα μπορούσα να κάνω διαφορετικά. Επίσης, τα έδωσα όλα στα δυο τελευταία σετ. Ο Novak είναι ένας από τους τρεις παίκτες που είναι μακράν οι καλύτεροι όλων των εποχών. Αν παίξεις σε τελικό Grand Slam με κάποιον απ' αυτούς, πάντα θα είναι ένα παιχνίδι που μικρές λεπτομέρειες θα το κρίνουν.

Το μόνο που θα μπορούσα να πω για το αποψινό παιχνίδι, θα ήταν να κερδίσω το break point που είχα στο 4ο σετ και να περάσω μπροστά εκεί στο 2-1. Θα έλεγα πως είχε κάποια θέματα στο 2ο σετ, αλλά τα ξεπέρασε και έπαιξε πολύ καλά μετά απ' αυτό. Φυσικά, υπήρχαν μερικά λάθη εδώ και εκεί, αυτά συμβαίνουν. Στο τέλος της ημέρας, ήταν ένα πολύ κλειστό παιχνίδι με 5 σετ. Δε μετανιώνω για τίποτα", είπε ο Thiem, στην τελευταία συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για φέτος στην Αυστραλία.

"Οι Big 3 έχουν φέρει το τένις σε ένα άλλο επίπεδο. Πιθανότατα έχουν φέρει και εμένα σε ένα άλλο επίπεδο. Είναι εκπληκτικό πως κύλησαν οι αγώνες αυτή την εβδομάδα. Ήταν σπουδαίο το θέαμα για όλους. Φυσικά, θα ήταν ευκολότερο σε μια άλλη εποχή να κερδίσεις μεγάλους τίτλους. Αυτό είναι σίγουρο. Αλλά είμαι χαρούμενος που μπορώ να παίζω μ' αυτούς τους παίκτες, στο καλύτερό τους επίπεδο. Ελπίζω να καταφέρω να κερδίσω ένα Slam όσο ακόμα παίζουν."

Παρά την ήττα σήμερα, ήταν ένα σπουδαίο τουρνουά για τον Thiem, αναμφίβολα το καλύτερό του Grand Slam εκτός χώματος. Κέρδισε μεταξύ άλλων και τον Rafael Nadal, στα προημιτελικά, σε έναν αγώνα που επίσης ήταν κοντά στις 4 ώρες σε διάρκεια.

"Ο τελικός απόψε ήταν ένα σπουδαίο παιχνίδι. Οι μικρές λεπτομέρειες το έκριναν. Επίσης διατήρησα το επίπεδό μου κατά τη διάρκεια αυτών των δυο εβδομάδων. Δεν είχα εύκολους αγώνες, ειδικά από τα προημιτελικά και μετά. Το να κερδίσω τον Rafa σε 4 ώρες και μετά από δυο μέρες να παίξω με τον Sascha (Zverev), είχε απίστευτη ένταση. Και μετά από 2 μέρες έπαιξα με τον Novak, που έχει τους περισσότερους τίτλους εδώ, και κατάφερα να παίξω σε πολύ υψηλό επίπεδο. 

Γνωρίζω καλά πως μπορώ να παίξω σ' αυτό το επίπεδο για ένα ολόκληρο Grand Slam. Να μην έχω καμιά πτώση στην απόδοσή μου. Αυτό δεν με κάνει υπερήφανο, αλλά με κάνει να έχω αυτοπεποίθηση στα μεγάλα τουρνουά που έρχονται."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots