Djokovic: "Πρέπει να είμαστε ενωμένοι" (vid)

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic
tennisnews team Κυριακή, 02 Φεβρουαρίου 2020 - 15:48

O Novak Djokovic έχει δώσει πολλές νικητήριες ομιλίες, καμιά ωστόσο δεν ήταν σαν και τη σημερινή, κατά την οποία στάθηκε στις πυρκαγιές της Αυστραλίας, στους πολέμους και στον θάνατο του μέντορά του, Kobe Bryant, για να στείλει ένα όμορφο μήνυμα ενότητας.

"Θέλω να ξεκινήσω συγχαίροντας τον Dominic για το εκπληκτικό τουρνουά. Δεν ήταν γραφτό απόψε, ήταν δύσκολος αγώνας, αλλά ήσουν πολύ κοντά στο να κερδίσεις και έχεις μπροστά σου πολύ μεγάλη καριέρα ακόμα, είμαι σίγουρος πως θα κερδίσεις περισσότερα από ένα Grand Slam", είπε ο Djokovic.

"Όπως είπε και ο Dominic, κάποια καταστροφικά πράγματα συνέβησαν στις αρχές του 2020. Τεράστιες πυρκαγιές εδώ στην Αυστραλία, πολεμικές συγκρούσεις σε κάποια μέρη του κόσμου, κόσμος πεθαίνει κάθε μέρα, κάποιος κοντινός μου άνθρωπος και μέντορας για μένα, ο Kobe Bryant, επίσης πέθανε. Θα ήθελα να πω πως αυτό είναι κάτι που πρέπει να θυμίζει σε όλους μας πως πρέπει να είμαστε πιο ενωμένοι από ποτέ. Να είμαστε με τις οικογένειές μας, να είμαστε κοντά με ανθρώπους που μας αγαπούν, που μας νοιάζονται.

Φυσικά είμαστε μέρος ενός αθλήματος και κάνουμε την καλύτερή μας προσπάθεια, αλλά προφανώς υπάρχουν και πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή και πρέπει να είμαστε συνειδητοί και ταπεινοί με αυτά που συμβαίνουν γύρω μας", πρόσθεσε ο Nole, καταχειροκροτούμενος από το κοινό.

Η απονομή και οι ομιλίες των Djokovic και Thiem:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots