Thiem: "Ο Djokovic θα είναι φαβορί" (vid)

 
Dominic Thiem
Dominic Thiem
tennisnews team Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2020 - 21:52

Πριν μερικές εβδομάδες ο Dominic Thiem κέρδισε τον Novak Djokovic στο ATP Finals, όμως στη Μελβούρνη τα πράγματα θα είναι διαφορετικά, όπως εξήγησε.

"Πρέπει να διατηρήσω την καλή ισορροπία. Φυσικά, πρέπει να ρισκάρω πολύ. Πρέπει να δοκιμάσω να ρισκάρω σε πολλά χτυπήματα. Την ίδια στιγμή, να μην το κάνω υπερβολικά πολύ. Είναι μια πολύ λεπτή γραμμή. Στον τελευταίο μας αγώνα, στο Λονδίνο, είχα βρει αυτή τη γραμμή στην εντέλεια", δήλωσε ο Thiem, στην σημερινή του συνέντευξη Τύπου στη Μελβούρνη.

Πριν 2,5 μήνες περίπου στο Λονδίνο, ο Αυστριακός είχε κερδίσει τον Nole με 6-7 (5), 6-3, 7-6 (5), σε έναν πολύ κλειστό αγώνα για το round robin του ATP Finals. Ήταν βέβαια ένας αγώνας best-of-three, μια πολύ διαφορετική συνθήκη από τα Grand Slam, αλλά αυτό δεν αλλάζει το γεγονός πως ο Thiem κέρδισε για 4η φορά τον Σέρβο στις 5 τελευταίες συναντήσεις τους.

"Φυσικά, θα ρίξω ξανά μια ματιά σ' αυτόν τον αγώνα, θα δω πως έπαιξα και θα προσπαθήσω να το επαναλάβω. Σίγουρα είναι το φαβορί. Έχει κερδίσει 7 φορές εδώ και ποτέ δεν έχει χάσει σε τελικό. Νιώθω καλά στο γήπεδο, παίζω καλό τένις και θα προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο που μπορώ την Κυριακή."

Όσον αφορά το καλό ρεκόρ που έχει ενάντια στον Djokovic τα τελευταία 2,5 χρόνια, αλλά και το γεγονός πως τον έχει κερδίσει και στους δυο τελευταίους αγώνες τους σε Grand Slam (και τους δυο στο Roland Garros), δεν αλλάζει τις ισορροπίες σύμφωνα με τον Thiem, που εξήγησε ότι στη Μελβούρνη ο Nole θα είναι πάντα το φαβορί.

"Κέρδισα περισσότερα παιχνίδια από εκείνον στα τελευταία μας ματς, αλλά δε νομίζω ότι αυτό μετράει τόσο πολύ. Παίζει αδιαμφισβήτητα με μεγαλύτερη άνεση εδώ. Πάντα παίζει το καλύτερό του τένις στην Αυστραλία, εδώ και πολλά, πολλά χρόνια. Οπότε περιμένω να το κάνει αυτό και στον τελικό. Αυτό που μπορώ να κάνω είναι να παίξω το καλύτερό μου τένις και φυσικά να ρίξω μια ματιά στους προηγούμενους αγώνες μας στο Παρίσι και στο Λονδίνο, να επαναλάβω τα καλά πράγματα που έκανα σ' αυτά τα παιχνίδια."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots