Zverev: "Υπάρχουν άνθρωποι που χρειάζονται περισσότερο τα χρήματα αυτά" (vids)

 
Alexander Zverev
Alexander Zverev
tennisnews team Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2020 - 18:45

Απέχοντας πια δυο νίκες από τον πρώτο του Grand Slam τίτλο, ο Alexander Zverev εγγυήθηκε πως θα δωρίσει 50.000 δολάρια στους πυρόπληκτους, ενώ συνεχίζει να θέλει να χαρίσει και το χρηματικό έπαλο των 4,2 εκατομμυρίων δολαρίων, αν κατακτήσει το Australian Open. 

Την προηγούμενη εβδομάδα, μετά από την πρώτη του νίκη στο Australian Open, o Zverev δήλωσε πως έχει σκοπό να δωρίζει στους πυροπαθείς 10.000 δολάρια για κάθε νίκη που πετυχαίνει στο Australian Open, ενώ αν κερδίσει τον τίτλο, είχε υποσχεθεί να δώσει ολόκληρο το αστρονομικό χρηματικό έπαθλο των 4,2 εκατομμυρίων αυστραλιανών δολαρίων.

"Ελπίζω να τα καταφέρω, θα κρατήσω αυτή την υπόσχεση", είπε ο Zverev στην χθεσινή του on-court συνέντευξη στον John McEnroe, όταν πια γνώριζε πως βρίσκεται δυο νίκες μακριά από την κατάκτηση του τίτλου και έχοντας πια 5 νίκες στη Μελβούρνη, δηλαδή εξασφαλισμένο το ποσό των 50.000 δολαρίων για το bushfire relief.

"Όταν το πρωτοείπα, όλοι έπεσαν πάνω μου. Αλλά θα το κάνω, δεν είναι πρόβλημα για μένα. Οι άλλοι παίκτες δεν μπορούσαν να το πιστέψουν. Απλά πιστέυω πως με αυτά τα χρήματα θα μπορούσα να ξεκινήσω κάτι θετικό. Αυτό μετράει περισσότερο για μένα, όχι τι πιστεύουν τι άλλοι", δήλωσε αργότερα ο 22χρονος Sascha, στη συνέντευξη Τύπου.


O Zverev κέρδισε τον Stan Wawrinka με 3-1 σετ στα προημιτελικά του Australian Open

"Οι γονείς μου μεγάλωσαν στη Σοβιετική Ένωση. Ο πατέρας μου κέρδιζε χρήματα εκτός συνόρων, αλλά έπρεπε να τα δώσει όταν επέστρεφε στη χώρα. Είναι αστείο, γιατί ποτέ δεν είχαν χρήματα και τώρα που έχουμε θα έλεγε κανείς ότι θα θέλαμε να τα κρατήσουμε όλα για μας. Αλλά πάντα έλεγαν πως τα χρήματα μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο και μπορούν να κάνουν κάτι καλό. Δεν είναι για να τα κρατάμε σε έναν τραπεζικό λογαριασμό.

Φυσικά, αν κερδίσω 4 εκατομμύρια αυστραλιανά δολάρια, θα είναι πολλά λεφτά για μένα. Δεν είμαι ο Roger (Federer) ή ο LeBron James. Αλλά την ίδια στιγμή, ξέρω πως υπάρχουν άνθρωποι σ' αυτή τη χώρα, αυτή την όμορφη χώρα, που έχουν χάσει τα σπίτια τους και χρειάζονται πολύ τα χρήματα αυτά. Οι ζωές τους εξαρτιώνται απ' αυτά, για να χτίσουν νέα σπίτια, να βοηθήσουν επίσης τη φύση και τα ζώα της Αυστραλίας. Νομίζω πως θα χρησιμοποιήσουν πολύ καλύτερα τα χρήματα εκείνοι οι άνθρωποι, απ' ότι εγώ."

Ο Zverev θα διεκδικήσει αύριο την είσοδό του στον τελικό του Australian Open, απέναντι στον Dominic Thiem. Ο ημιτελικός θα ξεκινήσει στις 10:30 το πρωί ώρα Ελλάδας και θα μεταδοθεί από το Eurosport 1HD.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots