Federer: "Είχα 3% πιθανότητες έπρεπε να τις εξαντλήσω" (vid)

 
Roger Federer
Roger Federer
tennisnews team Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2020 - 16:59

O Roger Federer μίλησε για την κατάστασή του σήμερα στο court και για το γεγονός πως έπρεπε να βγει και να παλέψει, παρόλο που δεν ένιωθε καθόλου έτοιμος πριν από το παιχνίδι. 

Ο Federer αντιμετώπισε δυσκολίες στη μεγαλύτερη διάρκεια του φετινού Australian Open, εξαιτίας των ενοχλήσεων που είχε στη βουβωνική χώρα και στο πόδι του, στον σημερινό του αγώνα με τον Novak Djokovic όμως ήταν χειρότερα από κάθε άλλη φορά.

"Συνολικά, υποθέτω πως είμαι χαρούμενος με την προσπάθειά μου. Πήρα το maximum από το τουρνουά, ειδικά μετά από τους αγώνες που είχα με τον Millman και με τον Sandgren. Σήμερα ήταν απαίσια, να βγω έξω και να αγωνιστώ έχοντας αυτό που είχα. Καλή είσοδος, καλή έξοδος και στο ενδιάμεσο κάτι που θα ξεχαστεί γρήγορα. Έπρεπε όμως να το κάνω, γιατί αν έχεις 3% πιθανότητες να κερδίσεις ένα ματς, πρέπει να βγεις έξω και να το προσπαθήσεις. Ποτέ δεν ξέρεις. Στο τέλος της ημέρας όμως είμαι χαρούμενος. Συνολικά (στο τουρνουά) έπαιξα καλά. Ξέρω πως μπορώ να παίξω καλύτερα, αλλά την ίδια ώρα θα μπορούσα να είμαι και πολύ χειρότερος. Χωρίς να έχω άλλα τουρνουά πριν απ' αυτό, νομίζω ότι ήταν μια καλή πορεία."

Ο 38χρονος Ελβετός, όταν ρωτήθηκε για το αν θεωρούσε πως μπορούσε να είναι έτοιμος σωματικά για τον σημερινό αγώνα, απάντησε πως αυτό πίστευε: "Πίστευα πως θα τα κατάφερνα για να είμαι ειλικρινής. Έκανα ακτινογραφία την ίδια νύχτα (με τον προηγούμενο αγώνα) και ήταν εντάξει. Μετά απ' αυτό, δεν το πίεσα. Δεν προπονήθηκα. Πήρα ρεπό την επόμενη μέρα. Σήμερα ξεκουράστηκα όσο περισσότερο μπορούσα. Αλλά δεν ένιωθα πόνο. Αυτό ήταν θετικό. Έτσι είχα νιώσει και στο 5ο σετ στο ματς με τον Sandgren, κάτι που ήταν ενθαρρυντικό σε σχέση με το 2ο και το 3ο σετ. Οπότε ένιωθα πως θα τα κατάφερνα. Το ιατρικό τάιμ άουτ ήταν κάτι που έπρεπε να γίνει, για να αποφύγω τον μεγαλύτερο κίνδυνο."

Αν και δεν ήταν σωματικά στο 100% του, ο Federer ξεκίνησε πολύ δυνατά στον ημιτελικό και προηγήθηκε μέχρι και με 5-2 στο 1ο σετ. Δεν κατάφερε ωστόσο να το κατακτήσει και στα επόμενα δυο σετ δεν είχε ευκαιρίες για το κάτι περισσότερο.

"Προφανώς έπαιζα χωρίς να έχω κάτι να χάσω. Προσπάθησα να παίξω με μεγάλα κοψίματα στην μπάλα, να κάνω μικρότερα τα ράλι, να αναμίξω λίγο τα πράγματα. Δυστυχώς δεν μπόρεσα να κλείσω το σετ στο σερβίς μου και για να είμαι ειλικρινής, έπρεπε να το είχα κάνει αυτό. Ξέρουμε όλοι πόσο δύσκολο είναι, ειδικά όταν του δίνεις τόσα δεύτερα σερβίς. Προφανώς ήταν ο καλύτερος παίκτης σήμερα, δεν υπάρχει αμφιβολία σ' αυτό."

O επόμενος αγώνας του Federer θα είναι ενάντια στον Rafael Nadal, το Match In Africa στο Κέιπ Τάουν στις 7 Φεβρουαρίου. Στη συνέχεια θα επιστρέψει στο tour από το Ντουμπάι, στις 24 Φεβρουαρίου. Ο Ελβετός πάντως δεν έκρυψε πως έχει φόβους ενόψει του φιλανθρωπικού του αγώνα με τον Rafa.

"Ελπίζω να είμαι καλά στη Νότια Αφρική. Είναι κάτι που πιστεύω ότι μπορώ να ελέγξω. Μετά (απ' τον αγώνα), θέλω να βρεθώ στο 100% μου ξανά, για να επιστρέψω στις προπονήσεις και να είμαι έτοιμος ελπίζω μέχρι το Ντουμπάι. Τώρα απλά υποθέτω. Είμαι χαρούμενος γιατί δε νιώθω πολύ χειρότερα απ' ότι ένιωθα πριν αρχίσει ο αγώνας, αυτό είναι ενθαρρυντικό."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots