Djokovic: "Σεβασμός στον Roger" (vid)

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic
tennisnews team Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2020 - 14:25

Πριν πει οτιδήποτε άλλο, ο Novak Djokovic εξέφρασε τον σεβασμό του στον Roger Federer, μετά την πρόκρισή του στον τελικό του Australian Open.

"Θέλω να εκφράσω τον σεβασμό μου στον Roger που βγήκε έξω απόψε, προφανώς πονούσε, δεν ήταν στα καλύτερά του, δεν μπορούσε να κινηθεί καλά και σέβομαι το ότι βγήκε εδώ έξω και έκανε την καλύτερή του προσπάθεια μέχρι το τέλος", είπε ο Djokovic, στην on-court συνέντευξη που παραχώρησε στον Jim Courier.

Αυτή ήταν η 50ή φορά που συναντήθηκαν Djokovic και Federer. Eίναι το 2ο μεγαλύτερο rivalry σε αναμετρήσεις στην ιστορία του αθλήματος, μετά από το rivalry του Djokovic με τον Nadal, που έχει 55 αναμετρήσεις. Και στα δυο, ο Σέρβος είναι σε θέση ισχύος, με 27 και 29 νίκες αντίστοιχα, απέναντι στους δυο μεγαλύτερούς του αντιπάλους.

"Ελπίζω να τον έκανα 20% καλύτερο παίκτη, σε σχέση με αυτό που έκανε με εμενα και με την καριέρα μου. Φυσικά είναι ένας από τους δυο μεγαλύτερους αντιπάλους που είχα ποτέ στα Grand Slam. Ο Roger και ο Rafa σίγουρα έκαναν τη σημαντική διαφορά στο μυαλό μου, για να καταλάβω το παιχνίδι μου και τι χρειάζεται να κάνω για να τους κερδίσω.

Θυμάμαι όταν κέρδισα τον πρώτο μου Grand Slam τίτλο εδώ, το 2008, μετά είχα 3 πολύ δύσκολα χρόνια, γιατί κάθε φορά που είχα ένα μεγάλο ματς, ημιτελικό ή τελικό, έχανα από κάποιον απ' αυτούς τους δυο. Χρειάστηκε πολλή σκέψη, πολλή πίστη και φυσικά πολλή δουλειά, για να τελειοποιήσω το παιχνίδι μου και να μπορώ να τους αντιμετωπίσω σ' αυτό το επίπεδο."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots